El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, fent declaracions als mitjans, el 7 de febrer de 2017. (Horitzontal)
El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, fent declaracions als mitjans, el 7 de febrer de 2017

Una conversa privada masclista i racista de Salvadó aixeca un munt de crítiques

L'exsecretari general d'ERC demana disculpes per una "conversa en absolut apropiada"

Actualitzat

El diputat d'ERC i ex-secretari general d'Hisenda Lluís Salvadó ha demanat perdó després de l'àudio en què se'l pot escoltar en una controvertida conversa privada amb un amic personal desqualificant les dones amb comentaris masclistes i racistes entre riures.

La conversa deriva arran de la recerca d'una dona com a futura consellera d'Ensenyament i l'ha filtrat Antena 3 just l'endemà de la vaga feminista del 8M i on s'assegurava, erròniament, que el seu interlocutor era Josep Maria Jové, exvicesecretari d'Economia i també diputat d'ERC.

Salvadó s'ha disculpat via Twitter per una conversa "en absolut apropiada" i ha desvincula de la conversa Josep Maria Jové, com erròniament s'havia atribuït. Diu que és amb un amic i que va mantenir la conversa al juliol.

El diputat republicà lamenta que "és l'enèsima conversa amb familiars i amics filtrada per la policia que no té res a veure amb la causa" i anuncia que denunciarà el cas per violació de la intimitat.

 

La secretària general, Marta Rovira, lamenta les paraules de Lluís Salvadó, que no es corresponen -diu- a l'ideari d'Esquerra. Rovira afegeix que ERC treballa "per constuir una societat amb igualtat efectiva".

 

 

Les Joventuts d'Esquerra Republicana han exigit la dimissió de Lluís Salvador de tots els seus càrrecs. En un comunicat, els republicans han rebutjat "l'actitud masclista" de les paraules de Salvadó, que veuen impròpies d'un representant polític i contradiuen el principis ideologics d'ERC.

El comunicat també denuncia el setge i les filtracions il·legals i interessades de l'Estat per acabar amb l'independentisme.

.Allau de crítiques des de la resta de partits




ARXIVAT A:
Procés catalàMasclisme Racisme
Anar al contingut