Llibres i mona: Dilluns de Pasqua atípic amb les llibreries obertes

Malgrat ser un dia festiu, algunes llibreries han anticipat el Sant Jordi i han venut els primers llibres
Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi

El calendari d'aquest any ha fet coincidir Sant Jordi amb el final de la Setmana Santa i això ha empès diverses llibreries a obrir les seves portes aquest Dilluns de Pasqua.

És habitual que les llibreries ho tinguin tot a punt uns dies abans de Sant Jordi i obrin per facilitar unes compres que es preveuen massives, de manera que, enguany, la mona ha anat acompanyada de llibres.

 

 

En aquest Dia del Llibre avançat, els escassos clients que s'han acostat a les llibreries han pogut fer les seves compres amb més tranquil·litat de l'habitual en la vigília de Sant Jordi. No hi havia exemplars exhaurits, la conversa era més relaxada i el comprador podia dubtar sense pressa i esperar les recomanacions del llibreter.

Les llibreries ja tenen preparades les parades a l'exterior i els prestatges plens de llibres. Aquest Sant Jordi, els llibreters posaran a l'abast dels lectors més de 50.000 títols de tots els gèneres i es calcula que es vendran més d'1,5 milions de llibres, que suposaran una facturació que superarà els 20 milions d'euros.

 

 

1,2 milions de persones passejaran per Barcelona


També serà un Sant Jordi en plena campanya electoral de les eleccions del 28 d'abril, però el Gremi de Llibreters de Catalunya descarta que això afecti el to de la jornada.

A Barcelona, s'han ampliat els espais amb parades de venda de llibres. A les que es van incorporar l'any passat als carrers Balmes, Consell de Cent i avinguda Diagonal, s'hi ha afegit el carrer Còrsega, en un plantejament que permetrà un sistema de connectors entre passeig de Gràcia i Rambla Catalunya.

El gremi ha arribat a un acord amb l'Ajuntament perquè hi hagi activitats en tots els barris de la ciutat. Es preveu que 1,2 milions de persones es passejaran per la ciutat comtal al llarg del dia.

 

 

ARXIVAT A:
Sant Jordi
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut