Pla mitjà dels dos mariners russos, el primer oficial, a l'esquerra, i el capità, a la dreta, sortint de la Ciutat de la Justícia, el 24-3-17 (horitzontal).

Llibertat sota fiança per al primer oficial del mercant que va xocar amb un pesquer davant del Port de Barcelona

ACN Barcelona.-El titular del Jutjat d'Instrucció número 19 de Barcelona ha acordat aquest divendres llibertat sota fiança de 50.000 euros per al primer oficial del mercant rus que dilluns va xocar amb un pesquer davant del Port de Barcelona, dos tripulants del qual van morir. El jutge ha pres declaració com a investigats al primer oficial i al capità, que ha quedat en llibertat provisional, i els acusa de dos delictes d'imprudència greu amb resultat de mort. El primer oficial era qui conduïa el mercant el dia de l'accident. El jutjat ha establert un termini de 5 dies perquè faci efectiu el pagament de la fiança amb què podrà eludir la presó. Mentrestant, li ha retirat el passaport, que se li tornarà quan pagui la fiança, i li ha prohibit sortir de l'estat espanyol.

Després d'una llarga declaració, on hi eren presents representants de la naviliera del vaixell rus i del pesquer barceloní, l'advocada dels dos russos, Teresa Vallverdú, només ha volgut explicar el contingut de la resolució judicial, però no pas el que han explicat els seus clients al magistrat.Properament, l'advocada demanarà la compareixença dels dos supervivents de l'enfonsament, que van quedar ferits.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut