TMB habilitarà una llançadora i reforçarà altres línies de metro i bus (ACN/Aina Martí)/

L'L5 del metro no funcionarà entre Diagonal i Vilapicina durant la Setmana Santa

TMB comença unes obres de millora en diferents trams de la línia que es reprendran a l'estiu
Actualitzat
TEMA:
Metro

La línia 5 del metro no funcionarà en el tram Diagonal-Vilapicina entre el dissabte 9 i el dilluns 18 d'abril, coincidint amb la Setmana Santa, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

A partir d'aquest dissabte 9 d'abril, TMB té previst dur a terme obres de millora en diferents trams de la línia que obliguen a suspendre la circulació de trens entre aquestes dues estacions. La resta de la línia 5, entre Cornellà Centre i Diagonal, seguirà funcionant amb normalitat.

TMB habilitarà una llançadora d'autobusos per al servei i reforçarà les línies de metro i bus que els usuaris poden fer servir com a alternativa.

Les obres previstes aquest abril a l'L5 formen part d'una actuació integral de renovació de via entre La Sagrera i Horta, que la companyia pública durà a terme principalment a l'estiu amb un pressupost de 15 milions d'euros, per modernitzar la plataforma de via i preparar futurs increments de freqüència.


Obres de renovació que continuaran a l'estiu

TMB ha explicat que avançar una part de les obres a Setmana Santa permetrà que al juliol i agost les afectacions siguin menors. En concret, s'avancen les obres de renovació de via doble en dos trams de 300 metres de longitud, entre Verdaguer i Sagrada Família i entre La Sagrera i Congrés.

De forma complementària, s'instal·larà un nou aparell de via, el sistema que facilita les maniobres de canvi de sentit dels trens, a l'entrada de l'estació de La Sagrera, un equipament imprescindible perquè l'estació pugui continuar en servei com a terminal de l'L5 durant el tall de l'estiu i es mantingui la funcionalitat del conjunt del bescanviador Metro-Rodalies.

A més, a les proximitats de l'estació Sagrada Família s'obrirà un pou per a l'extracció d'enderrocs i l'entrada de carrils, travesses i altres materials d'obra que en situacions normals quedarà tapat i integrat a la via pública i només s'obrirà en cas de necessitat.

També es retiraran de forma controlada i segura 8.750 quilos (700 metres quadrats) d'aplacat amb contingut de fibrociment (amiant) situat als murs laterals de les andanes de l'estació de Maragall.

De cara a la segona fase que es farà a l'estiu, el servei quedarà interromput entre La Sagrera i Horta. Entre el 9 de juliol i el 7 d'agost, les obres comprendran el tram entre les estacions de Congrés i Vilapicina i entre el 8 d'agost i el 10 de setembre s'hi afegirà el tram entre Vilapicina i Horta. Per tant, el metro funcionarà parcialment entre Cornellà Centre i La Sagrera entre el 9 de juliol i el 7 d'agost i entre Horta i Vall d'Hebron, mentre que en la segona subfase només ho farà entre El Carmel i Vall d'Hebron.

ARXIVAT A:
Transport públic Metro
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut