L'INE explica la pujada de l'IPC per l'augment dels preus dels carburants i de l'electricitat (ACN)

L'IPC tanca el 2015 amb una pujada del 0,3% a Catalunya

L'IPC interanual a tot l'Estat tanca el 2015 al 0% després de pujar tres dècimes al desembre per les gasolines i els aliments, segons l'INE
Redacció Actualitzat

L'índex de preus de consum (IPC) va baixar un 0,1% el mes de desembre a Catalunya i va tancar l'any 2015 amb una pujada del 0,3%, segons l'Institut Nacional d'Estadística.

Al conjunt d'Espanya, els preus es van mantenir estables durant l'any 2015. L'IPC va baixar un 0,3% el passat mes de desembre respecte al mes anterior i va pujar tres dècimes la seva taxa interanual, que es va situar en el 0%, per l'evolució dels preus dels carburants, el gasoil per la calefacció i alguns aliments, com el peix fresc, confirmant així les dades avançades de finals de desembre de l'INE.

Els preus van pujar tres dècimes al desembre després d'haver encadenat quatre mesos consecutius en valors negatius: -0,4 a l'agost; el -0,9 al setembre; -0,7 a l'octubre i -0,3 a novembre. En tot el 2015, l'IPC només ha registrat taxes interanuals positives en tres mesos: juny i juliol, amb 0,1 els dos mesos, i ara el desembre, amb un 0,0%.

Segons l'Institut d'Estadística, Catalunya és, juntament amb les illes i el País Basc, una de les comunitats més inflacionistes de l'Estat.

La inflació subjacent a tot l'Estat, que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats, ha tancat el 2015 en el 0,9%, després de reduir-se una dècima al desembre mentre l'índex de preus de consum harmonitzat ha situat la seva taxa anual al 0,1%, tres dècimes més que al novembre.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut