Berlusconi durant un acte electoral, aquest dijous, a l'illa de Sardenya (EFE)

L'incombustible Berlusconi torna com a candidat a les eleccions europees, als 82 anys

El tres vegades primer ministre italià ja ha complert la condemna que l'inhabilitava per frau fiscal en el cas Mediaset
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions

Silvio Berlusconi torna a la primera línia de l'alta política. L'exprimer ministre italià ha anunciat que es presentarà com a candidat a les eleccions europees. Berlusconi, que ara té 82 anys, ha pres la decisió un cop ha prescrit la seva inhabilitació per exercir càrrecs públics. A Berlusconi el van condemnar per frau fiscal en el cas Mediaset.

El líder de Forza Italia, que pertany al Partit Popular Europeu, diu que torna per defensar la ideologia liberal i millorar la integració europea. "Si Europa s'afebleix, cauríem en mans del poder xinès, que també vol conquerir l'Àfrica", assegura el polític conservador, que afegeix: "Ens arrisquem a perdre els valors liberals i occidentals, i a caure dominats per un imperi que té conviccions que s'oposen a les nostres."

En un acte electoral a Càller, a Sardenya, Berlusconi ha explicat per què vol anar al Parlament Europeu:

"Si volem que el món sigui guiat per una ideologia que és completament contrària a la nostra, jo no hi estic d'acord i a la meva venerable edat he decidit, per sentit de la responsabilitat, anar a Europa on falta el pensament profund sobre el futur del món. Jo seré allà i demano a Déu que em doni la força per ser capaç de convèncer a molta altra gent"

 

Berlusconi durant un acte electoral, aquest dijous, a l'illa de Sardenya (EFE)


Berlusconi ja va estar a l'Eurocambra entre el 1999 i el 2001. El seu company de partit i president actual de la cambra europea, Antonio Tajani, està molt satisfet de la decisió de l'exprimer ministre: "Estava segur que tornaria un cop més per defensar la llibertat i el dret dels ciutadans a tenir un treball i a no ser vexats per impostos injustos."

Arran de la seva inhabilitació, Silvio Berlusconi no va poder participar als últims comicis. No ho va poder fer a les eleccions generals del 2018, tot i que va participar en la campanya dins d'una coalició de la Lliga Nord del vicepresident actual d'Itàlia, Matteo Salvini, una coalició que va ser la més votada, encara que sense majoria.

El que va ser tres vegades primer ministre d'Itàlia també aspira, ha dit, a canviar el govern, en un moment en què la seva formació està en hores baixes, eclipsada per la ultradreta encapçalada per Matteo Salvini.

Berlusconi ha carregat contra un dels socis de govern, el Moviment 5 Estrelles, de qui diu que està "dirigit per persones sense experiència i incompetents. Són com els senyors de l'esquerra comunista del 1994", en referència a l'any que el veterà polític va entrar en política.

 

Berlusconi jugant amb un gos en un programa de televisió (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Eleccions Itàlia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut