La Generalitat tanca l'accés a sis espais naturals davant del risc crític d'incendi

A partir d'aquest vespre es tanquen Montserrat, les Gavarres i Cadiretes, que s'afegeixen al Montsec, el Montsant i els Ports, i es prohibeix la sega a tot el país
Quim Balaguer Actualitzat
TEMA:
Incendis

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquesta tarda des de Vinebre, on segueix les tasques d'extinció de l'incendi de la Ribera d'Ebre, que el govern tanca a la mitjanit d'aquest dijous l'accés als massissos de Montserrat, les Gavarres i Cadiretes, aquests dos últims a les comarques gironines.

En al cas de Montserrat, la decisió implica tancar els camins i els senders que permeten fer excursions per la muntanya. El tancament no afecta l'accés al monestir en cotxe ni en els altres mitjans de transport com l'aeri o el cremallera.

 

 

 

 

Torra ha justiificat la decisió davant la previsió que demà les emperatures assoleixin els valors màxims d'aquesta onada de calor:

 

"La situació pot ser crítica a tot el país. Hem de fer cas dels consells d'Emergències i evitar desplaçaments a les muntanyes".

 

D'aquesta manera, ja són sis els massissos on no es pot accedir després del tancament del Montsec. i els parcs naturals del Montsant i els Ports de Tortosa-Beseit.

 

 

A més, Torra també ha anunciat que es prohibeix segar durant les pròximes 48 hores a tot el territori català per evitar el risc que les espurnes de les màquines provoquin altres incendis:

 

"Hem d'evitar que petitíssimes imprudències posin tot el país en risc".

 

 

El conseller d'interior, Miquel Buch, ha demanat comprensió a les persones que es puguin veure afectades per aquestes prohibicions, però ha destacat que cal evitar situacions de risc:

 

"La gent ha d'entendre que no és el moment per anar a la muntanya".

 

 

 

ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut