L'esquerra alternativa presenta el full de ruta amb eleccions immediates, plebiscitàries, constituents i sense llista única

La CUP planteja la possibilitat de formar una candidatura d'esquerres que aglutini més forces polítiques
Redacció Actualitzat

L'esquerra alternativa ha presentat el seu full de ruta en l'acte #perlaruptura a l'Aliança del Poblenou.

La CUP i altres organitzacions d'esquerres i independentistes aposten per una candidatura rupturista a les pròximes eleccions al Parlament. El diputat David Fernández ha insistit en tres idees clau del discurs del nou moviment: no a la llista única, eleccions immediates i que siguin plebiscitàries i constituents.

Fernández ha explicat que "el camí de la independència de la nostra societat no cap en cap llista única". Afirma que el procés cap a la independència no el pot "patrimonialitzar ningú". Assegura que hi ha una majoria social a favor de la independència, però que està marcada per la pluralitat.

En un discurs ple de referències a la corrupció i al compromís de la lluita social, el diputat de la CUP ha explicat que la formació no renuncia a cap eix

"No hi ha alliberament nacional sense alliberament social"

La CUP demana, un cop més, "eleccions immediates" i David Fernández els dóna un doble caràcter: "plebiscitàries i constituents".

El periodista Antonio Baños ha obert l'acte.

El camí de la unitat de les esquerres

A la reunió s'ha plantejat la conveniència d'aliar-se amb altres formacions per fer una candidatura conjunta de cara a les eleccions. La CUP vol formar una candidatura d'esquerres que aglutini més forces polítiques sota el paraigua de la Crida Constituent.

Fernández ha instat les forces d'esquerra a unir-se "sense renúncies ni subordinacions" perquè el procés cap a la independència de Catalunya vagi acompanyat d'un canvi social.

La candidatura es presenta amb un esperit rupturista a través de la ruptura institucional amb una Declaració Unilateral d'Independència i la constitució d'una república catalana. 

També plantegen la no devolució del deute "fins que estiguin cobertes les necessitats de tots els ciutadans" i la nacionalització de les empreses energètiques per fomentar l'ecologisme.

La candidatura també recull la revisió de les relacions internacionals amb institucions com l'OTAN, la UE i el Fons Monetari Internacional.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut