L'Escolania de Montserrat durant la Salve a la basílica de Montserrat el 19 de febrer (ACN / Estefania Escolà)

L'Escolania de Montserrat, entre els 10 millors cors del món, segons la BBC

La cadena de ràdio i televisió britànica reconeix la qualitat del cor en la seva revista oficial
Redacció Actualitzat
TEMA:
Música

La revista musical de la BBC ha classificat l'Escolania de Montserrat entre els 10 millors cors del món.

La cadena de ràdio i TV britànica ha reconegut la qualitat del cor de la comunitat benedictina de Montserrat en la seva revista oficial, en què explica que "aquest cor de nois de veus blanques i agudes té les seves arrels en el segle XIII, cosa que el converteix en un dels cors més antics d'Europa".

"Són uns 50 i la rutina diària del cor implica cantar als serveis litúrgics de l'abadia de Montserrat, una destinació molt popular per als pelegrins. L'Escolania també fa gires per tot el món i ha gravat molts discos", resumeix la revista de la BBC.

 

 

La llista dels 10 millors cors del món, segons la BBC, és la següent:

Escolania de Montserrat
Estonian Philharmonic Chamber
Choir of King's College
Cambridge Mississippi Mass Choir 
St. Paul's Cathedral Choir; The Sixteen
The Tabernacle Choir at Temple Square 
Tallis Scholars; Choir of Trinity College
Vox Luminis Belgium

L'Escolania de Montserrat és un cor litúrgic al servei del santuari de la Mare de Déu de Montserrat. També és un centre de formació humana i cristiana que té els seus orígens al segle XIII i és una de les institucions del seu gènere més antigues d'Europa.

Els escolans, amb les seves veus blanques, participen en els actes litúrgics del santuari, però també fan concerts a Catalunya i a l'estranger, participen en actes religiosos fora de Montserrat i han enregistrat discos amb un repertori de diferents compositors.

(ACN / Estefania Escolà)

Actualment, a l'escolania hi ha 48 de nens de 9 a 14 anys de tot Catalunya. La majoria comencen a 4t de Primària i acaben a 1r o 2n d'ESO, segons quan fan el canvi de veu. Al matí reben l'ensenyament bàsic de totes les assignatures i dediquen tota la tarda a la música: llenguatge musical, assaig amb el cor, estudi dels instruments i orquestra.

 

 

Aquest any han participat en el disc de La Marató de TV3 cantant amb l'artista d'Albacete Rozalén. Junts interpeten la cancó "Jo em rebel·lo", que als anys 70 va popularitzar la cantant Jeannette.

 


Però aquesta no és la primera vegada que l'escolania participa en el disc de La Marató. El 2011, ara fa nou anys, va interpretar al costat del cantant de Sabadell Sergio Dalma la cançó "Em dones força".

 

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut