Les tempestes trenquen la treva matinal

Diumenge es manté el temps insegur, amb presència d'aire fred en altura i amb formació de més ruixats i tempestes, sempre més probables a la meitat est del país. El vent reclama més protagonisme. Les temperatures són més baixes. Dilluns tindrem un temps molt similar.
Actualitzat

Arribem a l'equador del juny amb un temps insegur. Diumenge tenim més aire fred en les capes altes atmosfèriques. Les noves tempestes seran localment fortes. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per intensitat de pluja. Protecció Civil de la Generalitat manté el Pla INUNCAT en fase de Prealerta.

Treva matinal

L'increment d'aire fred ja ha provocat un temps complicat al llarg de la matinada, amb tempestes intenses que s'han mantingut a l'entorn de Barcelona a primera hora del matí.  Els núvols residuals de primera hora han donat pas a una bona estona de sol. De manera independent, s'ha mantingut tapat al vessant nord del Pirineu. A partir del migdia, les nuvolades, han revifat, sobretot a l'est del país.

Tarda amb més ruixats

A la tarda es preveuen noves tempestes, localment intenses i acompanyades de calamarsa. El seu abast escaparà de l'entorn del prelitoral i s'estendrà cap al nord-est i el nord de la Catalunya Central. Les comarques que podrien rebre més aigua serien Osona, la Garrotxa, el Berguedà i el Solsonès, però la intensitat també pot ser forta cap al Vallès i el Maresme. Al vessant nord del Pirineu continuarà tapat. De fet, en aquest sector les precipitacions s'intensificaran de matinada.

Afluixa la calor

A banda de les pluges, diumenge ens portarà un ambient més suportable: les temperatures mínimes han baixat entre dos i 6 graus en conjunt. Les màximes també baixaran, sobretot al Pirineu i prepirineu, l'interior de Girona i a la major part de Barcelona.

Vent

El vent moderat, amb cops eventuals de forta intensitat, apareix a punts del nord i oest del país. La tramuntana persistirà tot el dia a l'Empordà. També ho farà el vent de nord del Pirineu, que durant la tarda arribarà a punts del sud de Lleida. D'altra banda, el mestral ha bufat a Tarragona fins a mig matí. De cara al vespre tornarà a intensificar-se. En totes aquestes zones hi havia registres d'entre 40 i 70 km/h, amb pics com els 103 km/h de Portbou.

Al País Valencià les nuvolades tornaran a tenir més presència, tot i que si deixen algun ruixat serà puntual, més probable a les serralades de Castelló i València. Vent de mestral en augment.  Estarà més ennuvolat a les Balears, amb possibilitat de tempestes localment fortes, sobretot a Mallorca. De moment, destaquem 11 mm a Manacor, segons Meteoclimatic. La tramuntana arribarà a Menorca al final del dia.

I els pròxims dies...

L'inici de la setmana serà inestable, amb l'aire fred endinsant-se més cap al sud del Mediterrani. Els ruixats de tarda apareixeran a Catalunya, i es reforçaran sobretot cap al País Valencià entre dilluns i dimecres. Farà calor, però no tanta com la d'aquests últims dies.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut