Les cases de colònies i albergs: "La Covid-19 arriba en el pitjor moment possible"

El sector parla de "situació traumàtica" i demana un tracte específic arran de l'aturada en sec que els ha suposat el tancament de les escoles
Rosa Talamàs Tapiolas Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El tancament de les escoles, des del 13 de març, ha suposat l'aturada en sec de l'activitat dels albergs i les cases de colònies quan la temporada acabava de començar.

Werner Estellé, president Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya, ho explica sense embuts:

"Aquesta Covid-19 ens ve a buscar en el pitjor moment possible"


La temporada forta és ara, durant la primavera, per a les cases de colònies i els albergs, i la majoria consideren que aquest any no treballaran gens.

La Yose Merino, responsable de la casa de colònies Ridolaina, a Bellver de Cerdanya, parla de "situació traumàtica" i explica el doble problema que els suposa.

"Està claríssim que és una situació traumàtica per a tothom: ens trobem que no tenim i ingressos, i que, a més, aquestes escoles que ens estan anul·lant ens demanen el retorn de les bestretes"


Un avançament de diners -que en la majoria dels casos és el 30 per cent de l'import total- que moltes cases ja han invertit en obres de millora.

Per això, algunes ja estan mirant, amb les escoles, de passar al setembre l'activitat prevista per a aquestes setmanes. Caldrà veure si és possible.

 

 


Hi ha propietaris, com el Pep Casals, de la casa de colònies Cal Candi, de Vilada -que els caps de setmana funciona com a restaurant-, que es mostren una mica optimistes i confien que podran treballar durant l'estiu.

El sector, en qualsevol cas, arran d'aquesta aturada que els ha deixat sense ingressos, demana a l'administració un tracte específic per a aquest tipus de negocis.

 

 


I recorda que donen feina a uns 3.000 professionals en zones amb un alt risc de despoblament.

Zones on expliquen que aquestes setmanes, sense canalla i amb un silenci fins ara gens habitual, els ocells han canviat la manera de cantar.

Canten més fort i sembla que n'hi hagi més, diuen, però això no evita que molts responsables de cases de colònies tinguin un sentiment estrany i trist en veure les instal·lacions buides de gent.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut