Les 12 actuacions que no et pots perdre dels festivals d'aquest estiu

Els festivals de música tornen aquest estiu després de dos anys sense celebrar-se o de fer-se amb restriccions
Òscar Costa Actualitzat
TEMA:
Música

Després de dos anys sense celebrar-se, o tirant endavant amb restriccions com els tests i mascaretes, els festivals de música estan de tornada. I ho fan recuperant el mateix esperit que el 2019, sense limitacions i amb molta presència de grans artistes internacionals.

Hem volgut recollir alguns dels grans noms que trobarem en els principals festivals d'aquest final de primavera i l'estiu.

 

Dua Lipa

Primavera Sound, del 2 al 12 de juny

La cantant, model i actriu britànica és un dels grans reclams de l'edició doble del Primavera Sound. Hi actuarà la nit del 9 juny al parc del Fòrum (una setmana després d'actuar al Palau Sant Jordi) i compartirà cartell amb artistes com Nick Cave & The Bad Seeds, Gorillaz i Lorde.

Dua Lipa en un concert a Viena aquest any (Georg Hochmuth/Europa Press)

 

The Chemical Brothers

Sónar, del 16 al 18 de juny

El duet de música electrònica presentarà el seu últim disc, "No Geography", l'última nit del Sónar. Serà el 18 de juny, en la cloenda de la 29a edició del festival, en què també actuaran C. Tangana, Moderat o Nathy Peluso.

The Chemical Brothers actuant al festival TRSMT de Glasgow el 2021 (Lesley Martin/Europa Press)

 

Monica Bellucci

Peralada, del 8 de juliol al 6 agost

L'actriu italiana es ficarà a la pell d'un mite de l'òpera com Maria Callas. Donarà vida a la soprano en una obra que repassarà la vida de la diva. Serà el 15 de juliol, en el marc del Festival de Peralada, on també cantaran Josep Carreras i Joan Manuel Serrat.

L'actriu Monica Bellucci a la catifa vermella de la 76a edició del Festival de Venècia (Piergiorgio Pirrone/Europa Press)

 

Iggy Pop

Porta Ferrada, de l'1 de juliol al 21 agost

La Iguana del rock i el punk trepitjarà Sant Feliu de Guíxols celebrant tot just els seus 75 anys. Ho farà el 29 de juliol, en un dels concerts estrella del Festival de la Porta Ferrda. El cicle de concerts també comptarà amb Manolo García, Simple Minds o Leon Bridges.

El nord-americà Iggy Pop en un concert a Sydney el 2019 (Steven Saphore/Europa Press)

 

Christina Aguilera

Cap Roig, del 22 de juliol al 15 d'agost

La diva nord-americana del pop serà un dels plats forts, el 23 de juliol, del Festival de Cap Roig. Guanyadora de sis premis Grammy i considerada una de les cent millors cantants de tots els temps, segons la revista Rolling Stone. Aguilera tindrà Sting, Mika o Dani Martín com a companys de cartell.

La cantant Christina Aguilera fotografiada en una gala a Londres (Ian West/Europa Press)

 

Rigoberta Bandini

Cruïlla, del 6 al 9 de juliol

Amb el seu èxit "Ay, mamá", Paula Ribó promet ser una de les reines musicals d'aquest estiu. Un dels seus concerts el podrem veure aquest juliol al Cruïlla. El festival també comptarà amb estrelles com Jack White, Juan Luis Guerra o Duran Duran.

Rigoberta Bandini en un concert al festival Tomavistas de Madrid aquest 2002 (Ricardo Rubio/Europa Press)

 

Belle & Sebastian

Vida, del 30 de juny al 2 de juliol

Els escocesos, tots uns referents del pop independent, seran al festival Vida, a la Masia de Can Cabanyes de Vilanova i la Geltrú. Amb ells també hi seran Cat Power, Alt-J i Rodrigo Cuevas, entre molts altres.

Els escocesos Belle & Sebastian en una imatge promocional (Web oficial)

 

Kiss

Rock Fest, del 30 de juny al 2 de juliol

El concert de comiat de tota una llegenda del heavy metal com els Kiss és, sens dubte, un dels concerts més esperats dels aficionats a les guitarres estridents, el maquillatge satànic i els focs artificials. Tocaran al Rock Fest, a Santa Coloma de Gramenet, on també hi haurà Alice Cooper, Judas Priest i molts més.

Els llegendaris Kiss, en acció a l'escenari (Dena Flows)

 

Joss Stone

Jardins de Pedralbes, del 7 de juny al 24 juliol

La cantautora britànica de R&B és l'última artista que s'ha afegit al cartell del Festival Jardins de Pedralbes. Hi actuarà el 4 de juliol. Al cicle també hi haurà concerts de Tom Jones, Jorge Drexler o Patti Smith.

Joss Stone al Festival de Jazz d'Estocolm (Benoit Derrier)

 

Doctor Prats

Canet Rock, 2 juliol

Els vallesencs presentaran el seu flamant disc, "Pel cantó bo". Seran només un dels grups que tocaran fins que surti el sol a Canet. Entre els companys de cartell, Els Catarres, Ginestà i Suu.

Doctor Prats, a punt per iniciar la gira (Facebook)

 

Maria Arnal i Marcel Bagés

El Tingladu, del 21 al 23 de juliol

Després de passar per altres festivals com el Sónar, la parella de músics portaran el seu "Clamor" al festival El Tingladu de Vilanova i la Geltrú. Manel, Sílvia Pérez Cruz i les Balkan Paradise Orchestra són altres grups que també hi seran.

Maria Arnal, el 50% del duet que forma amb Marcel Bagés (Gemma Aleman/ACN)

 

Ben Harper & The Innocent Criminals

Sons del Món, del 22 de juliol al 6 d'agost

A punt de complir trenta anys de carrera, el nord-americà és tot un mestre del rock i el folk. Harper tocarà al festival Sons del Món de Roses, per on també passaran Andrés Calamaro, Robe o Pol Batlle & Rita Payés.

Ben Harper, en una imatge de promoció del festival Sons del Món (Jacob Boll/Sons del Món)

 

 

ARXIVAT A:
Música Primavera Sound Sónar
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut