L'enèsim canvi de temps portarà més tempestes aquesta tarda

Un sistema frontal fa la guitza i trenca el temps d'estiu d'aquesta darrera setmana d'agost. Al matí, els núvols han deixat alguns ruixats. A la tarda, les tempestes esdevindran més intenses. Per dissabte s'obriran algunes clarianes transitòries, però encara quedaran ruixats i tempestes al Pirineu.
Alberto Alcántara Actualitzat

Un sistema frontal ha passat per damunt de Catalunya i ha trencat amb aquesta setmana d'estiu de finals d'agost. Han tornat els núvols i les pluges. Les temperatures baixaran, però no cauran del tot.

Ja de bon matí, els núvols arribaven a tota la meitat oest del país. Fins i tot, alguns nuclis de tempesta s'han avançat i deixaven precipitacions molt localitzades però intenses al Delta de l'Ebre. A l'estació de Sant Jaume d'Enveja hi ha el registre més important de la primera part del dia, amb 14 mm. També hem tingut alguns ruixats a punts del nord i nord-est, que han fregat ocasionalment la costa. Els registres van des de dècimes de pluja fins als 7 o 8 mm. 

De cara a la tarda es reactivarà la inestabilitat amb el creixement de nuvolades al Pirineu, la serralada Transversal i les muntanyes del prelitoral. Els ruixats i les tempestes podran caure a qualsevol indret, sobretot al prelitoral, la Catalunya central i el Pirineu oriental. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per intensitat de pluja. Localment cauran algunes calamarsades. Les zones on plourà poc o gens seran bona part de la Terra Ferma, la Terra Alta i la costa de Barcelona i de Girona, però hi haurà força nuvolositat, salpicada de clarianes transitòries.

Màximes avall.

El cel cobert de la nit ha permès que les temperatures matinals hagin estat molt suaus o altes a bona part del país. En canvi, l'absència de sol i les pluges faran caure les màximes, sobretot a la meitat nord. L'ambient serà una mica xafogós. Les màximes més altes del dia tocaran, puntualment, els 30 ºC.

I el cap de setmana...

Dissabte serà un dia de núvols abundants i també de ruixats al terç nord. Diumenge, el darrer dia d'agost, portarà més sol, però les tempestes no marxaran de l'entorn del Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut