L'empresonament de Hasél tensiona al màxim la convivència PSOE-Podem al govern espanyol

L'enfrontament ha arribat al punt que des dels dos partits s'espera una reunió entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, com més aviat millor, per reconduir la situació
Albert Calatrava Actualitzat
TEMA:
PSOE

El cas Hasél, les manifestacions i els aldarulls han comportat una topada més entre els dos socis del govern espanyol, en la que ha estat, possiblement, la pitjor setmana pel que fa a la convivència entre PSOE i Podem. L'enfrontament ha arribat al punt que des dels dos partits s'espera una reunió entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, com més aviat millor, per reconduir la situació. Mantenen, però, que la coalició no està en perill perquè reconeixen que pràcticament no hi ha cap altra alternativa de govern a Espanya.

El final de la campanya electoral a Catalunya ha calmat els ànims dels socis de govern. S'han creuen línies vermelles, sostenen les dues parts, i ja ningú amaga la tensió màxima per la lluita de poder dins del Consell de Ministres.

Els socialistes acusen Podem d'intentar torpedinar a la cambra una llei del PSOE sobre igualtat i d'airejar en públic deliberacions internes i penjar-se medalles.

Els morats, molestos, responen que especialment la vicepresidenta Carmen Calvo de manera deliberada bloqueja iniciatives que formen part del pacte de govern.

 

La gota que ha fet vessar el got són les discrepàncies sobre les manifestacions després de l'empresonament de Pablo Hasél.

La situació està fent perdre la paciència fins i tot als aliats parlamentaris de l'executiu, cansats de tanta batalla.

La ferida és tan profunda que les dues parts sostenen que no se soluciona amb reunions dels dos grups parlamentaris, sinó que ho han de resoldre personalment Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. El de Podem reclamen al president espanyol que pari els peus a la vicepresidenta Carmen Calvo.

L'executiu busca apagar els incendis i mira també de reüll Esquerra. Amb una preocupació a La Moncloa: que un possible govern a Catalunya amb Junts i la CUP pugui arrossegar els republicans a posicions més extremes i afectar l'estabilitat al Congrés de Pedro Sánchez.

 

 

ARXIVAT A:
PSOE Unides Podem
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut