L'Ateneu d'Igualada, el primer teatre que obre al públic durant la pandèmia

30 persones de públic en un espai on n'hi caben 500 i complint totes les mesures de seguretat
Maria Sancho Martí / Roberto Figueroa Actualitzat
TEMA:
Teatre

L'Ateneu d'Igualada s'ha convertit en el primer teatre amb públic en temps de pandèmia. S'hi ha representat "Mort a les cunetes", del director David Pintó i amb l'actor igualadí Joan Valentí. Però amb només 30 espectadors i complint les mesures de seguretat.

Poca afluència de públic i, a més, l'obra que s'ha representat ja havia passat abans per l'Ateneu d'Igualada, però l'expectació ha estat la d'una nit d'estrena.

 

 

Un dia important per als igualadins, que van patir el principal brot de coronavirus  a Catalunya i ara són els primers a desconfinar el teatre.

Joan Valentí, actor:

"A la mínima que vam entrar a la fase 1 vam veure que podíem obrir per a 30 persones, i és el que hem fet: trenta persones, amb tota la seguretat, ben separades."

 

 

 

30 persones a la platea

 

L'obra representada ho ha posat fàcil. "Mort a les cunetes" recorda l'afusellament de vuit republicans per les forces franquistes a Montserrat. L'actor igualadí Joan Valentí es posa a la pell de 5 personatges diferents.

Joan Valentí:

"El músic i jo som dues persones a l'escenari que sí que hi ha moments que teníem més interacció però ara mantindrem els dos metres. Si fos una obra de 15 o 20 persones seria potser impossible."

 

 

Entre el públic, prudència, mascaretes, gel hidroalcohòlic i moltes ganes de teatre.

Per a alguns és una oportunitat de veure l'obra i per a d'altres això simbolitza començar a tornar una mica a la normalitat.

 

 

De fet, 30 persones en un espai on n'hi caben 500 és un acte d'amor a la cultura que difícilment podria fer-se sense el suport de les institucions públiques. Per això, des d'aquí, animen a seguir l'exemple i donar una empenta al sector cultural amb iniciatives com aquesta.

 

 

ARXIVAT A:
Teatre Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut