Exterior del pis incendiat (ACN/Gemma Sánchez)

L'alcalde d'Olesa apunta a la pobresa energètica com a causa de l'incendi amb un mort

Assegura que fa temps que demanen ajudes de la Generalitat per reformar edificis antics amb mancances en la instal·lació elèctrica
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pobresa energètica

L'alcalde d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera, ha apuntat a la pobresa energètica com a causa de l'incendi que aquest dissabte a la nit ha causat la mort d'una dona de 71 anys en aquesta població del Baix Llobregat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Riera ha explicat que fa anys que l'Ajuntament d'Olesa reclama a la Generalitat subvencions per rehabilitar les instal·lacions elèctriques d'edificis antics, i també per millorar-ne l'accessibilitat.

Ha assegurat, també, que molts habitants d'aquests edificis pateixen pobresa energètica.

"Hem de recordar que estem al darrere que la Generalitat ens ajudi als molts municipis que tenen barris i edificis amb comunitats com la que avui s'ha vist afectada, que viuen en edificis dels anys cinquanta, que necessiten unes reformes, unes millores, sobretot, en accessibilitat i eficiència energètica."


En un comunicat emès diumenge, Riera ja va remarcar que es tracta d'edificis que "estan lluny dels estàndards d'accessibilitat i eficiència energètica" i va reclamar "una acció conjunta entre la Generalitat i els ajuntaments", perquè "l'estructura social i econòmica de moltes comunitats veïnals impedeix que ho puguin tirar endavant elles mateixes, malgrat que es convoquin subvencions".

Personal tècnic accedint a l'edifici sinistrat (ACN/Gemma Sánchez)

En l'incendi també va resultar ferides 18 persones, quatre de les quals estan greus.

El foc no ha afectat l'estructura de l'edifici, però sí el subministrament de llum, aigua i gas. Per aquest motiu, els veïns encara no hi poden tornar.

Fins a 14 persones de cinc famílies, residents a l'immoble, continuen allotjades en un hotel de Martorell fins que les companyies respectives puguin restablir els serveis d'aigua i energia.

L'Ajuntament ha decretat un dia de dol aquest dilluns, i un minut de silenci, al migdia, en record de la víctima mortal i els ferits.

ARXIVAT A:
Pobresa energètica Incendis
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut