Laia Costa, millor actriu en un festival de Màlaga on triomfa amb "Cinco lobitos"

La pel·lícula basca enamora crítica i públic en el Festival de Cinema de Màlaga
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cinema

"Cinco lobitos", l'òpera prima de la directora basca Alauda Ruiz de Azúa, ha enamorat al Festival de Cinema de Màlaga. Aquesta cinta intimista que parla de les primeres maternitats i de la família s'ha endut la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula.

L'actriu barcelonina Laia Costa, que interpreta l'Amaia a la pel·lícula, s'ha endut el premi a la millor interpretació femenina, juntament amb Susi Sánchez, que fa el paper de la seva mare.

"Cinco lobitos" també ha rebut el premi a millor guió. La cinta és el debut en el llargmetratge de la directora basca i ja va triomfar aquest divendres en els premis que dona la crítica, els Feroz.

El premi a la millor direcció ha estat per a Alejandro Loayza Grisi, pel film bolivià "Utama". És l'altra gran triomfadora, amb la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula iberoamericana.

La producció catalana "Mi vacío y yo", del valencià Adrián Silvestre, ha guanyat la Bisnaga de Plata del premi especial del jurat. És la història d'una noia trans francesa que s'instal·la a Barcelona. Està coproduïda per Alba Sotorra, guanyadora del Gaudi a millor documental i que a Màlaga presentava "Francesca i l'amor".

Leonardo Sbaraglia ha guanyat la Bisnaga de Plata al millor actor per "Ámame". Els millors intèrprets secundaris han estat Maria da Silva per "La madre" i Nicolás Poblete per "Mensajes privados".

Presència catalana

"Duo", de la directora de Barcelona Meritxel Colell, ha guanyat el premi a la millor direcció de la secció ZonaZine, la segona en importància del Festival, dedicada a un cinema més experimental.

Divendres, el curtmetratge "Arta" de la santcugatenca Júlia de Paz Solvas va aconseguir els premis del jurat popular a millor actor i actriu.

Emilio López Azuaga, format a l'ESCAC, va aconseguir una menció especial del jurat pel curt "La perrera".

I "El día que volaron la montaña", d'Alba Bresolí, nascuda a Muntanyola, es va endur una menció del jurat.

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut