Un recipient amb una dosi de la vacuna de la farmacèutica Moderna (Reuters/Eduardo Muñoz)

La Comissió Europea aprova la segona vacuna, la de Moderna

Queden pendents d'aprovar la de les farmacèutiques Janssen i l'AstraZeneca d'Oxford
Agències Actualitzat
TEMA:
Vacunes

La Comissió Europea ha aprovat la vacuna de Moderna contra la Covid-19, la segona que es podrà administrar a la Unió Europea. La llum verda de la Comissió ha arribat hores després que l'Agència Europea del Medicament (EMA) donés el vist i plau aquest dimecres en una reunió extraordinària a la vacuna desenvolupada per la farmacèutica.

El Comitè de Medicaments Humans (CHMP) tenia convocada una reunió extraordinària per a aquest 6 de gener per analitzar la seguretat i eficàcia de la vacuna de Moderna, però tot i que havia avançat que podria concloure dilluns les seves impressions sobre el fàrmac finalment ha emès la seva resposta en la data prevista.

Amb aquesta conclusió positiva, la vacuna de Moderna esdevé la segona a rebre el vistiplau dels científics de la Unió Europea, després de l'aprovació el 21 de desembre passat del fàrmac desenvolupat contra la Covid-19 per les farmacèutiques Pfizer i BioNTech, que ja s'està utilitzant a la UE des de la setmana passada.
 

Altres vacunes pendents d'aprovació

El CHMP té també obert des de l'1 de desembre dos processos de revisió en temps real --mentre ja s'estan subministrant al Regne Unit-- de la vacuna desenvolupada per la farmacèutica Janssen, filial de la nord-americana Johnson & Johnson, i la de la Universitat d'Oxford, al costat d'AstraZeneca, encara que cap d'elles ha sol·licitat una llicència condicional per a ús del fàrmac a la UE.

Encara que l'EMA insisteix en les dificultats de definir un cronograma per anunciar les conclusions científiques sobre un fàrmac, atès que depèn en gran part de les dades disponibles i la rapidesa amb la qual la farmacèutica respon a les preguntes del CHMP, l'agència ha necessitat fins ara diverses setmanes per donar el seu vistiplau a una vacuna contra la Covid-19.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19 Vacunes
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut