L'aerolínia de vols xàrter Futura farà fora la meitat de la plantilla

La companyia aèria de vols xàrter Futura ha anunciat que farà fora la meitat de la plantilla i reduirà en la mateixa proporció la flota d'avions per tal de remuntar els comptes de l'empresa. Futura, que ha presentat un concurs de creditors, ha de presentar divendres un pla de viabilitat davant d'Aviació Civil. Uns 200 treballadors s'havien de tancar la nit d'aquest dilluns a la seu de l'empresa per exigir que els expliquin què passarà amb els 1.200 llocs de treball actuals. Al final, però, no s'hi han arribat a tancar perquè el president de Futura, Román Pané, ha reconegut en un improvisada assemblea informativa al carrer que "és difícil tirar endavant, però esperarem".
Actualitzat

Román Pané s'ha trobat amb els treballadors que es volien tancar al mig del carrer, davant la seu de l'empresa. Allà hi han fet una assemblea informativa improvisada en què els empleats li han preguntat si cobrarien a finals de mes. Pané els ha contestat "no tot el que hauríem de cobrar".

Els treballadors s'han queixat de la falta d'informació sobre la situació de l'empresa i han respost amb un sonor "no" quan Pané els ha assegurat que la causa de tot plegat és la pujada del combustible.  

El president de Futura, Román Pané, ha evitat quantificar el deute de l'empresa, però ha concretat que la suspensió de les operacions de vol en les últimes 24 hores ha perjudicat uns 8.000 passatgers. Precisament, els treballadors s'han queixat que hi ha companys seus de feina que s'han quedat "tirats i fora dels hotels" en ciutats com Amsterdam, Milà o Brussel·les.

Pané ha avisat que s'haurà de fer un "esforç important" en els salaris dels treballadors que conservin la feina i s'hauran de buscar "fórmules imaginatives" per fer viable l'aerolínia. Dels 1.211 assalariats, 600 treballen a les Illes Balears. Pel que fa a la flota, es veurà reduïda dels 22 aparells actuals fins a 12 o 13.

Des del comitè d'empresa han anunciat que aspiren a preservar els llocs de treball i la continuïtat de la companyia, i s'han mostrat "molt crítics" amb la decisió "unilateral" de la direcció de suspendre l'activitat durant 24 hores. El comitè ha informat que Futura no té previst cap vol per aquest dimarts, dia en què havia de reprendre les operacions.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut