Rob C Croes/Wikipedia Commons

L'actriu Gina Lollobrigida, aspirant a senadora italiana als 95 anys

La llegendària actriu, que va conquistar Hollywood, ha assegurat al Corriere della Sera que vol ser candidata del nou Partit Sobirà i Popular d'Itàlia perquè està "farta de lluitar contra els polítics"
Carles Claret Vilaseca Actualitzat
TEMA:
Itàlia

No és la primera intèrpret italiana que es postula per fer carrera política. El salt més controvertit i recordat va ser el de l'actriu de cine per a adults Elena Anna Staller, popularment coneguda com a Cicciolina, que va ser diputada entre 1987 i 1992 formant part Partit Radical, ja dissolt.   

Ara, la icònica Gina Lollobrigida, que al juliol va fer 95 anys, vol concórrer a les eleccions generals el 25 de setembre per aconseguir una butaca al Senat representant el Partit Sobirà i Popular d'Itàlia (ISP), que acaba de néixer.

De fet, no és la primera vegada que la llegendària artista entra a l'escena política. A les eleccions al Parlament Europeu de 1999 va formar part de la llista del Partit Democràtic liderat per Romano Prodi.

L'artista, segons ha assegurat en una entrevista al Corriere della Sera, està "farta de lluitar contra els polítics" i formarà part d'una aliança política euroescèptica contrària a Mario Draghi que, entre altres principis, s'oposa a l'enviament d'armes a Ucraïna i a les estratègies militaritzadores de l'OTAN.


Inspirada per Gandhi

Lollobrigida diu que se sent inspirada per Mahatma Gandhi i l'aposta per la no-violència. A la mateixa conversa, es defineix com una "gran amiga" d'Indira Gandhi, exprimera ministra de l'Índia amb qui es trobava cada cop que visitava Roma.

Al juliol, Lollobrigida va dir a la premsa que estava disposada a mantenir actiu el vessant creatiu i ara, explica, vol utilitzar part d'aquesta energia vital "per fer coses importants, especialment pel meu país".

Per altra banda, el gener passat el Tribunal Suprem d'Itàlia va sentenciar que la veterana actriu necessitava un tutor legal per evitar que algunes persones dilapidessin el patrimoni acumulat durant dècades de trajectòria artística.

Tot plegat després d'episodis obscurs com els diversos intents de contraure matrimoni amb l'espanyol Javier Rigau o les denúncies de la família contra el seu secretari personal per haver intentat apoderar-se de la seva fortuna.

Gina Lollobrigida en un fotograma de la pel·lícula "Salomó i la reina de Saba" (1959)


Una musa del cel·luloide de fama mundial

Juntament amb Sophia Loren, Gina Lollobrigida, nascuda a Subiaco, a la regió del Laci, prop de Roma, el 1927, va ser una de les muses italianes del cinema dels anys cinquanta i seixanta.  

Tot i que va començar fent de model i va participar en diversos concursos de bellesa, el seu rostre no va tardar a ser un referent en films de la seva Itàlia natal, primer, i, posteriorment, a França, abans de desembarcar a Hollywood, on va treballar a les ordres de directors com John Houston o King Vidor, a "Salomó i la reina de Saba" (1959), coprotagonitzada amb Yul Brynner.

També va compartir pantalla amb rostres tan emblemàtics com els de Humphrey Bogart, Burt Lancaster, Sean Connery, Rock Hudson, Alec Guinness, Telly Savalas o Frank Sinatra a "Quan bulli la sang" (1960).

Amb la cinta "Quan arriba setembre" (1961), dirigida per Robert Mulligan, va guanyar el Globus d'Or, i el seu nom es pot veure en una de les estrelles del Passeig de la Fama de Los Angeles.

 

 

ARXIVAT A:
Cinema Itàlia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut