Persones amb mascareta en una zona turística de Pequín (Reuters/Thomas Peters)

La Xina prohibeix l'entrada d'estrangers per frenar els casos importats de coronavirus

La mesura entrarà en vigor el 28 de març i serà efectiva encara que es tingui visat o permís de residència
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

La Xina barra el pas als estrangers per aturar el creixement dels casos de coronavirus importats, és a dir, que venen de l'exterior. El Ministeri d'Afers Estrangers ha informat que es tracta d'una mesura d'urgència per entrarà en vigor el 28 de març i que també afectarà la gent que tingui visats en vigor

"A la vista de la ràpida propagació de la Covid-19 a tot el món, la Xina suspendrà temporalment l'entrada al país de ciutadans estrangers amb visats o permisos de residència vàlids en el moment d'aquest anunci. La mesura entra en vigor a la mitjanit del 28 de març." 


El gegant asiàtic ha vist com, en les últimes 24 hores, s'han diagnosticat 67 contagis nous d'aquesta mena, un altre rècord, mentre que no hi ha hagut cap cas nou local. La suma total de casos importats puja a 541, segons la Comissió Nacional de Salut. 

El govern xinès remarca que s'ha vist "obligat" a restringir les entrades "per la situació del brot i les pràctiques d'altres països". I afegeix que revisarà la restricció en funció de com evolucioni la situació.

Dues persones amb màscara passegen pel barri vell de Jingzhou, a la província xinesa de Hubei (Reuters/Aly Song)

 

Pequín i Xangai obliguen totes les persones que arriben de fora del país a estar confiants 14 dies en hotels. 

Des de l'inici de la pandèmia, a la Xina s'han diagnosticat 81.285 casos de Covid-19 i han mort pel virus 3.287 persones. 

 

Excepcions a la prohibició d'entrada a la Xina 

El comunicat d'Exteriors explica que només es faran excepcions amb els estrangers que formen part del personal diplomàtic o els titulars dels visats C, que es concedeixen a personal de serveis de transport internacional.

També podran obtenir un permís, via ambaixades o consolats xinesos, els estrangers "que hagin de viatjar a la Xina per participar en activitats econòmiques, comercials, científiques o tecnològiques necessàries". 

Dones creuant un pas de vianants en hora a punta a Pequín (Reuters/Thomas Peters)


Restriccions en els vols 

Una altra mesura és que, a partir del 29 de març, les aerolínies xineses només podran operar un vol per setmana a cada país estranger on operin. I les companyies d'aviació només podran tenir també una ruta i un vol per setmana amb la Xina. 

A més, es reduirà la càrrega de passatgers als vols d'entrada i sortida del país, perquè el passatge sigui inferior al 75%. 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Xina Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut