La Xina inaugura el pont sobre el mar més llarg del món. (Foto: Reuters)

La Xina inaugura el pont sobre el mar més llarg del món, de 36,7 km

En un mateix dia, la Xina inaugura el pont sobre el mar més llarg del món, de 36,48 km, a la ciutat de Qingdao, i també el gasoducte més llarg del món, amb un recorregut de 8.700 km, que durà gas natural de l'Àsia Central a l'est de la Xina. Aquestes infraestructures commemoren el 90è aniversari del Partit Comunista Xinès.
Actualitzat
La Xina inaugura el pont sobre el mar més llarg del món, amb una longitud de 36,48 quilòmetres a la ciutat costanera de Qingdao. Els 2.300 milions de dòlars d'inversió que han calgut per construir-lo contribuiran a unir el centre de la ciutat amb l'àrea suburbana de Huangdao, a la badia de Jiazhou.

El pont de Qingdao, que ha tardat quatre anys a ser construït, supera el que fins ara es considerava el més llarg, a la badia de Hangzhou, també a la Xina, de 36 km. 

A banda del pont sobre el mar, la Xina és el país que té els tres ponts sobre terra més llargs del món. El més llarg, un tram del tren d'alta velocitat Pequín-Xangai, també s'ha inaugurat aquest dijous i fa 164,8 quilòmetres.

Per completar les noves infraestructures, el país també ha presentat el gasoducte més llarg del món, que portarà gas natural des del Turkmenistan (Àsia Central) a l'est de Xina, recorrent 8.700 quilòmetres. Ha costat 21.980 milions de dòlars, i és el segon que transporta gas natural al país.

Tots aquests actes coincideixen amb el 90è aniversari del Partit Comunista de la Xina, fundat l'1 de juliol del 1921. L'aniversari també inclourà actes commemoratius al Gran Palau del Poble de Pequín i a altres ciutats del país asiàtic.


El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut