Estudiants de l'Espai Emprèn de la UPC de Vilanova i la Geltrú treballant en equip. Imatge del 3 de desembre de 2018 (horitzontal)

La UPC posa en marxa l'Espai Emprèn al campus de Vilanova per impulsar nous projectes empresarials

ACN Vilanova i la Geltrú.-La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha inaugurat aquest dilluns l'Espai Emprèn al campus de Vilanova i la Geltrú amb la intenció d'impulsar nous projectes empresarials sorgits d'alumnes i professorat. Ideat com una "incubadora de projectes", l'espai ofereix un període d'acceleració de sis mesos, durant els quals els estudiants i docents emprenedors reben formació i mentoria a càrrec d'experts. L'Espai Emprèn de Vilanova s'ha situat a l'edifici Neàpolis i compta amb més de 100 metres quadrats d'instal¿lacions, un espai de 'cowork' per a 14 persones, una aula de formació, un despatx i una sala de reunions. D'inici, acull set projectes de 18 estudiants i docents del campus de Vilanova i d'altres universitats.

Durant els sis mesos d'estada a l'Espai Emprèn, els impulsors treballen les competències i les estratègies empresarials necessàries per garantir l'èxit del negoci. L'UPC destaca, per exemple, el treball específic que es fa en àrees com la direcció estratègica, el màrqueting i la comunicació, el pla comercial o el finançament. En paral¿lel, els emprenedors reben sessions personalitzades on es treballen les especificats de cada projecte. Quan acaba el període formatiu, els emprenedors participen al 'Demo Day', un espai de trobada on poden presentar els seus projectes davant d'empreses per aconseguir inversors. Entre els projectes acollits a Vilanova hi ha, per exemple, iniciatives per a introduir l'economia circular a les petites i mitjans empreses, per agilitzar l'obtenció de pressupostos al sector de la enginyeria i el disseny, o per crear un mètode d'enregistrament audiovisual que automatitza l'emmagatzematge i la consulta de vídeos.L'Espai Emprèn del campus de Vilanova se suma als altres dos que la Universitat Politècnica ja té al Campus Nord, a Barcelona i al Campus de Terrassa, inaugurat recentment. L'UPC té previst reproduir aquesta àrea a la resta de campus. Fins ara, als dos espais s'ha donat suport a més de 60 projectes de més de 200 emprenedors.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut