Jordi Juanico podrà impartir el seu crèdit del màster de la UAB en català

La UAB rectifica: el professor que va dimitir podrà impartir el màster en català

El centre va decidir que les classes fossin en castellà per facilitar la comprensió dels alumnes estrangers, que havien de seguir les classes telemàticament
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

Jordi Juanico podrà impartir el seu crèdit del màster a la Universitat Autònoma en català. Els responsables dels estudis han rectificat la seva decisió inicial que només el castellà fos la llengua vehicular, que el va portar a dimitir.

Ho van justificar amb el fet que hi ha molts alumnes estrangers matriculats que no s'han pogut desplaçar per la pandèmia. Com que les classes no són presencials, no havien pogut fer una mínima immersió lingüística. Per aquest motiu, la coordinació del màster va decidir que tant les classes com els materials didàctics fossin en castellà. Sí que li havien permès utilitzar el català en les pràctiques.

Per contra, Juanico defensava que podia adaptar el ritme de les seves classes als alumnes estrangers, repetint el contingut en cas necessari. Entenia que impartir el seu crèdit en castellà "menystenia el català amb les excuses de la internacionalitat". En el seu moment, va explicar que dimitia per posar per davant la "seva consciència i la seva dignitat".

Ara, la UAB ha reconegut l'error. Així li haurien transmès al mateix Jordi Juanico en una reunió aquest dilluns en què també hi hauria representació de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digitals, segons ha explicat ell mateix a Twitter:

 

 

ARXIVAT A:
Educació Universitat Català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut