L'exconseller d'Interior, Joaquim Forn i el seu advocat Xavier Melero al judici del Suprem (CCMA)

La sentència absolutòria a Trapero podria accelerar l'indult, segons la defensa de Forn

Xavier Melero diu que s'hauria d'haver jutjat l'exconseller d'Interior amb la cúpula dels Mossos, una petició que la justícia va rebutjar
Actualitzat
TEMA:
Judici procés

L'advocat Xavier Melero, defensa de Joaquim Forn, utilitzarà la sentència absolutòria del major Trapero i la cúpula dels Mossos per recórrer al Tribunal Constitucional la condemna de l'exconseller d'interior. De tota manera, és en la tramitació de l'indult on Melero veu que la sentència pot tenir una repercussió més immediata de cara a aconseguir la llibertat de Forn.

La valoració que fa la sentència de l'Audiència Nacional sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant el setembre i l'octubre del 2017 és molt diferent de la que en va fer el Tribunal Suprem a la sentència contra els líders polítics del procés. I aquest fet ha portat a un resultat totalment diferent: el cap polític dels Mossos, el conseller d'Interior Joaquim Forn, condemnat a 10 anys i mig de presó; i el cap policial del mateix cos, el major Josep Lluís Trapero, absolt. Però també han quedat absolts els càrrecs polítics immediatament per sota del conseller un fet que pren molt més valor per la defensa.

El Suprem acusava la policia catalana de connivència amb el govern i aquest va ser un dels arguments que va fer que l'exconseller d'Interior Joaquim Forn fos condemnat a 10 anys per sedició. Davant d'aquesta incongruència, Xavier Melero, l'advocat de Joaquim Forn, ja ha dit que presentarà recurs al Constitucional, segons ha explicat en una entrevista a RAC1.

 

Per Melero, l'absolució de Trapero demostra que s'hauria d'haver jutjat el conseller d'Interior juntament amb la cúpula dels Mossos, una petició que la justícia va rebutjar.

Utilitzar la sentència absolutòria del cas Trapero, com l'estratègia perla defensa de Forn, no serà fàcil, I també pot ser lenta, ja que la sentència de l'Audiència nacional no és ferma i encara pot ser recorreguda. I també perquè cal presentar un recurs extraordinari de revisió que és "molt restrictiu"

"Evidentment aquesta sentència la presentarem en un incident al Tribunal Constitucional i estudiarem, si cap, perquè és molt difícil, és molt restrictiu, el que se'n diu un recurs extraordinari de revisió."

On sí que, segons l'advocat de Forn, la sentència absolutòria del major Trapero podria tenir una repercussió més immediata, és en la tramitació de l'indult. La sentència de l'Audiència Nacional aporta raons per les quals es pot accelerar el procés.

"Sobretot quan arribi a adquirir fermesa. Si una de les consideracions que tenia el govern per concedir l'indult són les raons d'equitat i ordre públic, doncs, evidentment, l'existència de dos pronunciaments contradictoris pels mateixos fets, jo entenc que encara apuntalen més, la conveniència d'adoptar amb caràcter urgent aquesta mesura."

Sobre la possibilitat del recurs de Fiscalia a la sentència del cas Trapero, per l'advocat de Forn caldrà esperar. En el cas, però, que l'acusació pública volgués tombar l'absolució, Melero augura un final sense èxit.

"La Fiscalia faria molt bé de no recórrer la sentència, perquè els que tenim encara alguna confiança en la justícia ens agradaria que deixés de fer el ridícul. No es pot descartar, però jo espero que no."

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés Judici Trapero Josep Lluís Trapero Joaquim Forn Govern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut