Francisco Franco i Manuel Fraga Iribarne en una imatge d'arxiu

La recuperació de la memòria històrica presenta documents sobre Manuel Fraga a la justícia argentina

La Comissió per la Recuperació de la Memòria Històrica de la Corunya presenta documentació a la justícia argentina sobre l'activitat de l'exministre d'Informació i Turisme de Franco Manuel Fraga Iribarne durant la dictadura franquista.
Redacció Actualitzat
La informació sobre l'activitat franquista de Manuel Fraga l'han presentada al consolat de la República Argentina a Vigo.

L'acció de la CRMH ha estat una resposta a la petició d'informació sobre ministres i responsables de les forces de seguretat de la dictadura franquista feta per Maria Servini, la jutge argentina que encapçala una investigació contra crims del franquisme iniciada per l'apel·lació d'un grup de familiars de víctimes.

La documentació presentada aporta informació sobre el paper de Manuel Fraga Iribarne durant la dictadura. Segons la CRMH, Fraga va ser "còmplice de tota la política repressiva contra el poble des d'afusellaments, internaments en presons o camps de concentració, exilis forçosos, violacions dels drets humans fins a expedients a periodistes, tancaments de mitjans de comunicació i assassinats de treballadors".

La Comissió per la Recuperació de la Memòria Històrica vol que tota la documentació sobre Manuel Fraga durant el franquisme s'enviï a l'Argentina, i s'incorpori a la causa que té oberta la jutge per investigar els crims de la dictadura.

També s'espera que el Grup per la Recuperació de la Memòria Històrica d'Andalusia presenti documentació sobre "el treball esclau dels presos polítics del franquisme entre 1937 i 1960".






El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut