Els usuaris de les ATM de Lleida, Girona i Camp de Tarragona també tindran T-16

La nova T-16, disponible a les ATM de Lleida, Girona i Camp de Tarragona

La targeta és gratuïta i vàlida fins als setze anys i permet fer un nombre il·limitat de viatges a la zona tarifària de residència
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Mobilitat

Aquest dilluns ha entrat en funcionament la nova targeta de mobilitat T-16 a Tarragona, Lleida i Girona. La targeta, que és gratuïta i vàlida fins als setze anys, permet al titular fer un nombre il·limitat de viatges a la zona tarifària integrada de residència.

La T-16 substitueix la T-12, que tenia les mateixes característiques, però que era vàlida fins als dotze anys. La T-12, de fet, es podrà seguir utilitzant fins que el menor compleixi els tretze anys.

La sol·licitud de la targeta es pot fer a centres d'atenció al client de cada Autoritat Territorial de la Mobilitat, a punts habilitats o en línia.

El Departament de Territori ha posat en funcionament el web territori.gencat.cat/t16 amb els enllaços de les respectives ATM, on hi ha la informació sobre com poder fer la sol·licitud, que varia segons cada territori.

L'ATM de Barcelona ja va reconvertir la T-12 en T-16 fa uns anys.
 

Un títol personal

La T-16 és un títol personalitzat, amb el nom i els cognoms, que s'haurà de validar a cada viatge i que només podrà ser utilitzat pel menor titular.

Cal renovar-la un cop a l'any, dotze mesos després d'haver fet la primera validació. Si passada aquesta data la targeta no s'ha renovat, deixarà de ser vàlida.

Per fer la renovació cal que el titular de la targeta, nen o nena, o bé el pare, la mare o tutor legal es personin a un dels centres d'atenció al client amb la targeta T-16.

La T-Jove, a partir de l'abril en aquestes ATM

En aquesta mateixa línia, la nova T-Jove fins als 30 anys i amb tarifa única per a totes les zones estarà operativa a partir del pròxim 17 d'abril als sistemes tarifaris de les ATM de Lleida, Girona i Camp de Tarragona, on ara no existeix.

La targeta permetrà un nombre il·limitat de desplaçaments en tots els modes de transports integrats al respectiu sistema tarifari i tindrà una validesa de 90 dies.

Amb la bonificació del 50%, la T-Jove tindrà un cost de 47 euros a l'ATM de Girona, 40,20 euros a l'ATM de Lleida i de 46,60 euros a l'ATM del Camp de Tarragona.

La nova targeta està en marxa des del 15 de març a l'ATM de Barcelona, on ja existia però fins als 25 anys.

ARXIVAT A:
Menors Mobilitat Transport públic
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut