Nadia Calviño aspira a encapçalar el Fons Monetari Internacional (EFE)

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, entre els aspirants a dirigir l'FMI

La candidatura de Calviño l'han proposat els països europeus del G7
Redacció Actualitzat
TEMA:
Unió Europea

La ministra d'Economia en funcions és una de les candidates a dirigir el Fons Monetari Internacional, l'FMI. La candidatura de Nadia Calviño l'han proposat els països europeus del G7. El govern de Pedro Sánchez ho considera una "molt bona notícia per a Espanya". Diu que "és un honor per a aquest govern que la vàlua i la competència dels seus integrants sigui reconeguda en l'àmbit internacional."

La mateixa ministra Calviño admet que ha parlat de la seva candidatura a dirigir l'FMI amb el president, Pedro Sánchez, i que té tot el seu suport.

En el cas de ser elegida, la ministra espanyola seria la substituta de Christine Lagarde com a directora gerent de l'FMI a partir del 12 de setembre. Lagarde aspira ara a ser la presidenta del Banc Central Europeu.

 

Nadia Calviño amb el president de CaixaBank, Jordi Gual, en un acte al Cercle d'Economia (ACN)


Un altre ministre de l'executiu socialista, el català Josep Borrell, encapçalarà també un càrrec comunitari. El cap de la diplomàcia espanyola en funcions serà el nou alt representant de la UE de Política Exterior, i substituirà Federica Mogherini.

A partir d'aquest dijous, Josep Borrell assumirà la doble nacionalitat espanyola i argentina. La condició de la nacionalitat argentina li ve per part del seu pare, nascut a Mendoza i fill d'immigrants catalans.

El mateix ministre ho ha anunciat en un acte de la Casa Amèrica a Madrid. "He trobat l'empremta del meu pare i em sembla una oportunitat interessant, encara que no aporti res des del punt de vista pràctic", ha explicat Josep Borrell, que ha afegit que es tracta d'un "petit homenatge" al seu progenitor i "a tants altres [participants en la Guerra Civil] que proclamaven orgullosos la seva ascendència espanyola."

ARXIVAT A:
Unió Europea PSOE
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut