Ja se saben els noms de les persones que ocuparan les presidències de les institucions de la UE
Ja se saben els noms de les persones que ocuparan les presidències de les institucions de la UE

Borrell, nou cap de la diplomàcia europea, i l'alemanya Von der Leyen, presidenta de la CE

L'escollit per rellevar Donald Tusk i presidir el Consell Europeu és l'actual primer ministre belga en funcions, el liberal Charles Michel

Actualitzat

Ja se saben els noms que ocuparan els principals càrrecs a la Unió Europea. L'actual ministra de Defensa alemanya, Ursula von der Leyen, serà la presidenta de la Comissió Europea, substituint Jean-Claude Juncker. Per primera vegada a la història, una dona ocuparà la presidència de la CE.

 

 

Per presidir el Consell Europeu, en lloc de Donald Tusk, el nom escollit és el de l'actual primer ministre belga en funcions, el liberal Charles Michel.

L'actual ministre espanyol d'Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, serà el nou alt representant de la UE de política exterior, substituint Federica Mogherini.

 

 

Finalment, la directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde, una aposta decidida del president francès Emmanuel Macron, serà la nova presidenta del Banc Central Europeu, en lloc de Mario Draghi.

 

 

La presidència del Parlament Europeu la podrien compartir l'alemany Manfred Weber, del PPE, i el socialista búlgar Serguei Staníxev.

Pedro Sánchez: "Espanya ha tornat amb força"

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha dit que el repartiment dels alts càrrecs de la Unió Europea és "extraordinari" i "molt equilibrat".

Sánchez ha afirmat que la proposta de Borrell com a alt representant de la UE de política exterior demostra que "Espanya ha tornat amb força", i ha afegit que "feia 15 anys que el país no tenia un càrrec de tanta responsabilitat dins la UE".

ARXIVAT A:
Unió EuropeaJosep Borrell
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut