La mesa del Parlament avala l'acord pels diputats suspesos tot i el rebuig dels lletrats

Cs, PSC i PP han demanat que es convoqui la Junta de Portaveus per reconsiderar la decisió
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

S'endarrereix el ple del Parlament en què s'han de votar les conclusions del debat de política general. Tot i que JxCat i ERC han arribat a un acord pel vot delegat dels diputats suspesos per Pablo Llarena, els lletrats del Parlament l'han rebutjat. La seva opinió no és vinculant, i la majoria independentista de la mesa ha decidit tirar endavant l'acord igualment.

Davant aquest escenari, Cs, PSC i PP han demanat que es convoqui la Junta de Portaveus per reconsiderar la decisió. Tot i això ha fet endarrerir el ple, que havia d'arrencar a les 12 del migdia i encara no té hora d'inici.

La líder de Ciutadans i cap de l'oposició, Inés Arrimadas, s'ha mostrat indignada perquè els dirigents independentistes insisteixin "en la desobediència" i a "bloquejar el Parlament":

 

La diputada socialista Eva Granados ha considerat "esperpèntica" la situació i s'ha referit a l'acord entre Junts per Catalunya i Esquerra com un "engany que ho empitjora tot":

 

Per la seva part, la portaveu de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, ha demanat a JxCat que deixi la "gesticulació" i ha alertat que "no ajuda a avançar en cap reivindicació".

 

 

ARXIVAT A:
Procés català JxCat ERC
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut