La Lliga es decideix en una final al Camp Nou que pot salvar la temporada del Barça

El F. C. Barcelona i l'Atlètic de Madrid es juguen la Lliga a un sol partit al Camp Nou. En tan sols noranta minuts de joc es decidirà un campionat de 38 jornades, un fet gairebé inèdit a Primera Divisió. Als blaugrana només els val la victòria.
Actualitzat

El F. C. Barcelona i l'Atlètic de Madrid es juguen la Lliga a un sol partit al Camp Nou. En tan sols 90 minuts de joc es decidirà un campionat de 38 jornades, un fet gairebé inèdit a Primera Divisió. Als blaugrana només els val la victòria, mentre que els "colchoneros" en tindrien prou amb un empat per alçar-se amb un títol que no aconsegueixen des de fa divuit anys.

El partit, considerat una veritable final per les dues bandes, posarà el punt final a una de les lligues més igualades dels últims anys, en la qual,a  més del Barça i l'atlètic, també el Madrid ha tingut opcions fins a la penúltima jornada. El liderat en la classificació ha canviat de mans diverses vegades al llarg de la temporada, si bé són els blaugrana els que l'han mantingut durant més jornades. Els madrilenys, però, l'han retingut en el tram final, nou jornades seguides.

Perduda tres vegades

L'equip del "Tata' Martino" va ser líder les primeres 21 jornades, però es va anar complicant la vida amb derrotes a fora i també punxades inesperades a casa (València i Getafe).

No obstant això, quan l'Atlètic ho tenia tot a favor seu, també va fallar. I quan el Reial Madrid semblava en la millor disposició, no va concretar i, el Barça, que podia haver donat el campionat per perdut fins a tres vegades, s'ha trobat amb la possibilitat d'emportar-se el títol en el millor dels escenaris, el seu propi estadi.

Una cosa tan senzilla, en principi, com una victòria a casa és el que el Barça necessita. Això sí, davant rival més dur que hi podia haver i al qual encara no ha guanyat aquesta temporada en els cinc partits disputats. Aquest és el principal argument dels atlètics.

Per al Barça, un equip cansat, sobretot emocionalment després d'un any terrible amb la mort de Tito Vilanova com a tristíssim colofó, la possibilitat de guanyar el campionat li obre la possibilitat de salvar la temporada amb brillantor.

La d'aquest dissabte és la tercera ocasió en la història de la Lliga que el títol es decideix en l'últim partit amb la participació dels dos candidats. En les dues anteriors, el Sevilla es va emportar el títol després d'empatar a Les Corts (1945-46) i l'Atlètic, cinc anys després, es va emportar el Campionat després d'empatar a Sevilla.
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut