La justícia madrilenya confirma que els "riders" de Deliveroo són falsos autònoms

L'empresa hauria de pagar 1,2 milions d'euros per les cotitzacions a la Seguretat Social endarrerides de 532 treballadors
Actualitzat
TEMA:
Precarietat laboral

Cop al model laboral de Deliveroo. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid sentencia que els 532 repartidors de Deliveroo a Madrid són falsos autònoms, tal com denunciava Inspecció de Treball.

L'empresa podria recórrer, ja que hi ha altres tribunals de la mateixa instància que han dit coses diferents, però segons una portaveu, encara no saben segur si elevaran la qüestió al Suprem.

Deliveroo hauria de pagar 1,2 milions d'euros corresponents a les cotitzacions a la Seguretat Social d'aquests treballadors que no va pagar. 

 

El Tribunal Superior de Madrid ha desestimat els recursos plantejats per l'empresa davant d'una sentència dictada pel jutjat social número 19 de Madrid, el juliol passat, que apuntava en la mateixa línia i considerava els repartidors com treballadors de Deliveroo.

Segons el TSJM, la vinculació de l'empresa amb els repartidors té característiques "pròpies d'una relació laboral", perquè treballaven habitualment per a l'empresa i depenien de les seves instruccions per organitzar-se.

 

La sentència posa l'accent en el fet que el repartidor només pot realitzar l'activitat si s'integra en l'operativa de Deliveroo, la seva estructura i la plataforma que posa en contacte "riders" amb restaurants i clients. 

La sentència afecta més de 500 "riders" que van repartir comandes de Deliveroo entre l'octubre del 2015 i juny del 2017.

Després, va canviar el model de contracte, tot i que, com la resta de plataformes de repartiment a domicili, la filosofia és la mateixa. Les plataformes defensen que els "riders" són autònoms que, en teoria, tenen flexibilitat per elegir quan i amb qui treballar.

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut