La irrupció d'una malaltia terminal en una coral d'homes, premi In-Edit

El jurat de l'In-Edit ha atorgat el premi a la cinta noruega "The men's room" per unanimitat per ser emocionant sense ser sentimental
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cinema

"The men's room", una cinta noruega sobre la irrupció d'una malaltia terminal en una coral d'homes pretesament durs ha guanyat el premi internacional del festival de documentals musicals In-Edit.

El jurat de l'In-Edit li ha atorgat el premi per unanimitat per ser emocionant sense ser sentimental, diuen, pel retrat que fa del malalt, el cor, de l'amistat i les emocions. També defensen que té una narrativa precisa i que troba i realça protagonistes memorables.

Els membres del grup es reuneixen cada setmana per beure cervesa, explicar acudits i cantar cançons rock. Un dels lemes del grup és que estan obligats a cantar en els funerals dels seus membres i el director, a qui han diagnosticat una malaltia terminal, serà el primer de rebre aquest honor.

 

 

El premi nacional ha anat a parar a "Niños somos todos", de Sergi Cameron.

La pel·lícula segueix el viatge iniciàtic d'El Niño de Elche a Bolívia. El jurat en destaca l'originalitat formal, diu que trenca amb els codis del documental sobre música. Asseguren que destaca la seva investigació sobre el terreny i la creació de nous espais sonors que enriqueixen les experiències musicals del protagonista i del públic.

 

 

I "Les resilients", de la barcelonina Cristina Madrid, ha guanyat el premi al millor documental Talent Jove.

La cinta reflexiona sobre l'espai de les dones a la música contemporània feta a Barcelona. Hi participen artistes com Clara Peya, Roba Estesa, Tribade o The Sey Sisters.

El jurat en reconeix la intenció de crítica cap a un món de desigualtats, la tria de les dones protagonistes i un guió que combina l'argument de la pel·lícula amb les lletres de les cançons.

ARXIVAT A:
Cinema Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut