Björk en el concert inaugural del Sónar 2017 en què ha ofert una sessió DJ, el 14 de juny del 2017 (horitzontal)

La "DJ" Björk dona el tret de sortida al Sónar 2017

La cantant i compositora islandesa ha convertit l'escenari del SonarHall en una jungla de plantes on ella amb prou feines es deixava entreveure
Actualitzat

La cantant i artista visual islandesa Björk ha donat aquest dimecres al vespre el tret de sortida al Sónar 2017 amb una sessió de DJ davant d'unes 3.000 persones. Com una exploradora davant un món per descobrir, la cantant i compositora ha convertit l'escenari del SonarHall en una jungla de plantes, on la figura de la petita senyora Guðmundsdóttir amb prou feines es deixava entreveure. Doblement oculta, darrera les falgueres i sota un gran barret i una estranya màscara que li cobria la cara, Björk ha fer sonar temes d'allò més eclèctics i se l'ha pogut veure ballant en més d'una ocasió.

Björk ha estat una de les grans protagonistes del dia, ja que al matí s'ha inaugurat al CCCB la seva exposició "Björk Digital" i a la tarda ha ofert una xerrada en el marc del Sónar +D. De fet, allí ha assegurat que la seva actuació com a DJ busca generar un ambient de club passant d'un inici més relaxat amb rareses de World Music a ritmes més ballables.

Realitat virtual i intel·ligència artificial

Uns 5.000 professionals participen fins dissabte a la cinquena edició de Sónar+D, el congrés de creativitat i tecnologia paral·lel al festival Sónar 2017. La fira compta amb centenars d'empreses que presenten els seus productes. Enguany se centra en les noves narratives de la realitat virtual i en la influència de la intel·ligència artificial a les arts.

Entre les novetats, hi destaca Sonar 360º, una plataforma impulsada per Movistar+ en col·laboració amb la Societé des Arts Technologiques de Montréal. En aquesta nou espai, s'hi fan projeccions i tallers de peces audiovisuals immersives "full dome".

Entre els experts que participaran durant els quatre dies del congrés, hi destaca el comissari de 'Machine Learning' a Google AMI, Kenric McDowell; la directora de programació de Google Arts & Culture Lab, Freya Murray; artistes digitals de referència a Europa, com Memo Akten i Darius Kazemi, i el director creatiu executiu del multipremiat Estudi de Realitat Virtual Nord-americà, Here Be Dragons.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut