Imatge d'una classe d'escola infantil

La comunitat educativa desmenteix el ministre Dastis i defensa el model escolar

La consellera Ponsatí diu que l'escola catalana és "exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

La comunitat educativa catalana rebutja les declaracions en què el ministre d'Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, afirma que el castellà pateix repressió a Catalunya i que no s'ensenya a les escoles públiques. Ho va dir en una entrevista a la cadena francesa CNews, davant de la sorpresa del periodista.

"Si vostè va a Catalunya, allò que sentirà parlar és català. Els que tenen dificultats són aquells que volen parlar en castellà".

A preguntes de la periodista, Dastis va insistir en què l'espanyol està discriminat a les escoles públiques catalanes. I que era molt més fàcil aprendre anglès, francès o alemany que no pas castellà.

Mentires sense escrúpols, diu Ponsatí

La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha fet una sèrie de tuits en defensa de l'escola catalana. Ponsatí diu que el sistema escolar català és i serà exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme.


Ponsatí recupera el comunicat dels representants de la Junta central de Directors de centres públics de Catalunya de condemna dels fets violents als centres del passat 1 d'octubre pel referèndum i la carta que 620 directors de centres van adreçar a la Comissió Europea demanant una mostra pública la seva solidaritat amb els 893 ferits per les càrregues policials.

I afegeix que no permetran que determinades acusacions infundades i mentides sense escrúpols facin ostatges els infants catalans per trencar la convivència.

El sindicat majoritari també desmenteix Dastis

Per la seva banda, Ramon Font, portaveu nacional d'USTEC-STEs (IAC), el sindicat majoritari de mestres, diu que el ministre Dastis sap perfectament que el que ha dit és una mentida. Assegura que a les escoles catalanes no hi ha cap intenció de primar el català per sobre el castellà:

"Ell deu ser el primer que sap que és mentida. No hi ha cap intenció del sistema educatiu que els nens sàpiguen més català que castellà. Normalment, de fet, és a l'inrevés, que de vegades per les dinàmiques socials fora de l'escola el castellà és més d'ús i de domini per part de l'alumnat."

"I el que es fa amb el que seria la immersió lingüística és compensar això i cohesionar la societat perquè ningú se senti discriminat; i crec que és clar, tothom entén en aquest país que no hi ha cap persona que parli català i no parli castellà."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O Independència
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut