Sala de venda per a la subhasta "Bowie/Collector", a Sotheby a Londres (Reuters)

La col·lecció d'art de Bowie, a subhasta

Sotheby's fa una subhasta de la col·lecció particular de David Bowie amb un lot que inclou obres d'artistes com Damien Hirst, Jean-Michel Basquiat o Frank Auerbach
Redacció Actualitzat

David Bowie no se n'amagava, era un amant de l'art. I aquests dies s'ofereixen a subhasta 400 peces de la seva col·lecció personal a Londres. Hi ha obres d'artistes com Damien Hirst, Jean-Michel Basquiat o Frank Auerbach, entre altres.

 

 

La col·lecció privada de Bowie ha viatjat a Los Angeles, Nova York i Hong Kong abans de tornar a Londres, on ha estat exposada abans de la subhasta. Segos el directiu de Sotheby's a Europa Oliver Barker, la col·lecció transmet, en certa manera, la personalitat de David Bowie.

"Eclèctic, espontani, discret: la col·lecció de David Bowie ofereix una percepció única del món personal d'una de les ànimes creatives més destacades del segle XX."

Bowie va ser criticat pel seu eclecticisme i falta de coherència en la seva col·lecció, però es defensava dient que ell no era un comissari d'exposicions, sinó un aficionat que comprava "de forma obsessiva i addictiva" quan trobava obres que l'emocionaven. Com a col·leccionista va ser extremament caut i va comprar barat. Va adquirir obres modestes de Rubens i Tintoretto i d'artistes britànics com Peter Lanyon, Patrick Cauldield, Stanley Spencer, John Virtue y William Nicholson.

David Bowie, una icona en la història de la música del segle XX fins als nostres dies, va morir al gener, als 69 anys.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut