Concentració davant del jutjat número 13 en solidaritat amb els processats per l'1-O (ACN / Pol Solà)

La causa dels alts càrrecs i empresaris de l'1-O, més a prop del judici

L'Audiència de Barcelona deixa a un pas del judici 29 alts càrrecs públics i empresaris que haurien participat en els preparatius de l'1 d'octubre
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

L'Audiència de Barcelona deixa a un pas del judici 29 alts càrrecs del govern i empresaris que haurien participat en els preparatius de l'1 d'Octubre. En una interlocutòria, ordena al jutjat d'instrucció número 13 --el que va iniciar les investigacions al voltant del referèndum-- que en citi alguns a declarar per noves qüestions del Tribunal Constitucional que s'han incorporat al cas.

Actualment hi ha 29 persones, entre alts càrrecs de la Generalitat, empresaris, informàtics i altres, processades pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació de fons públics i falsedat documental. La Fiscalia demanava que se'ls jutgés per "organització criminal".

Entre els processats, que ara queden a un pas del judici, figuren els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, i la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, per l'emissió de publicitat del referèndum.

També hi ha Albert Royo, exsecretari general del Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya; Amadeu Altafaj, delegat de la Generalitat a Brussel·les, i Natalia Garriga, exdirectora de Serveis de la Vicepresidència de la Generalitat.

D'aquesta manera, la secció 21 de l'Audiència ha admès la petició que va presentar l'Advocacia de l'Estat, que creia que era necessari citar una altra vegada els acusats perquè s'havien incorporat fets que estaven relacionats amb tres resolucions del Tribunal Constitucional que no estaven incloses a la causa quan se'ls van comunicar els delictes pels quals se'ls processava.

Segons consta en la resolució del tribunal, d'aquesta manera es dona l'oportunitat als imputats de defensar-se i també a les acusacions de "preguntar" sobre els fets que s'han afegit.

L'Audiència ha rebutjat afegir més processats a la causa, però sí que ha acceptat que s'hi inclogui la transcripció de les declaracions dels investigats processats i dels testimonis, i també que s'hi incorpori més documentació procedent dels Mossos d'Esquadra.

En la mateixa interlocutòria, l'Audiència arxiva la causa a altres 19 investigats, entre els quals el jutge i exsenador d'Esquerra Santiago Vidal i el jurista Carles Viver i Pi-Sunyer.   

És la tercera causa sobre el procés derivada de l'1-O que afecta càrrecs públics catalans. Les defenses dels processats han demanat l'arxivament de la causa perquè, diuen, no hi ha indicis de delicte ni de la seva participació.

Justament, aquest dimarts el ple del Tribunal Constitucional inclou en l'ordre de dia el recurs d'empara de Jordi Turull contra la sentencia del procés. Recordem que en el ple hi haurà 9 magistrats i no 12, perquè un va dimitir i els altres dos es van abstenir després de ser recusats.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut