Kubica guanya al Canadà i se situa líder del Mundial gràcies als abandons de Hamilton i Räikkönen

En un any les coses canvien moltíssim, i si Robert Kubica recordarà el Gran Premi del Canadà del 2007 pel brutal accident que hi va patir, encara recordarà més la cursa del 2008. El pilot polonès ha passat de salvar la pell a obtenir la seva primera victòria en la Fórmula 1. Un triomf que li serveix, també, per situar-se líder del Mundial. I és que el de BMW va ser el millor d'una cursa tan emocionant com accidentada en què Hamilton, Räikkönen i Fernando Alonso -que anava tercer- van haver d'abandonar.
Actualitzat

Robert Kubica ja té doble motiu per recordar el sempre emocionant traçat Gilles Villenueve. I és que el polonès va aconseguir, a Mont-real, el primer triomf en la seva cursa en la Fórmula 1 després d'un Gran Premi del Canadà molt i molt accidentat.

Lewis Hamilton va aprofitar la "pole" per dominar els primers compassos de la carrera, però la sortida del "safety car" va alterar tots els seus plans. Amb el cotxe de seguretat en pista, els favorits van entrar al "box" per repostar i, en la sortida, l'anglès, que no va veure el semàfor en vermell, va topar pel darrere contra Kimi Räikkönen. El de McLaren i el de Ferrari van haver d'abandonar.

Aquest fet va deixar en una excel·lent posició Fernando Alonso. L'espanyol, no obstant, havia fet una mala sortida i havia perdut una posició en favor de Rosberg, corria en la cinquena posició quan hi va haver aquest accident i en retornar al traçat es va trobar en una tercera posició virtual darrere de Kubica i Heidfeld.

El polonès va superar el seu company d'equip i va deixar Alonso amb una lluita amb l'alemany. L'espanyol estava perdent temps i necessitava superar Heidfeld per no perdre més posicions respecte als rivals que el perseguien, però, un cop més, el seu R28 va fallar i va deixar el bicampió fora de combat.

Quan la cursa va tornar a la normalitat, Kubica va refermar el seu lideratge fins a creuar la línia de meta sota la bandera de quadres. Heidfeld va acabar segon i un eufòric David Coulthard, tercer. Felipe Massa, que es va veure afectat per l'incident al "pit stop" va acabar cinquè darrere de Glock.

Amb aquests resultats -doblet de BMW inclòs-, Kubica viatjarà a França com a líder del Mundial, amb quatre punts d'avantatge respecte a Hamilton i Massa.

Hamilton i Rosberg, sancionats amb deu llocs

Els comissaris esportius del Gran Premi de Canadà van sancionar Lewis Hamilton i Nico Rosberg amb la pèrdua de deu llocs en la graella de la pròxima cursa del Mundial de Fórmula 1, que tindrà lloc a França el 22 de juny, per l'incident que van protagonitzar a Mont-real.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut