Els reis Joan Carles I i Sofia, i Felip VI i Letícia, acompanyats de les infantes Leonor i Sofía

Joan Carles I ja és aforat i només podrà ser jutjat al Tribunal Suprem

El BOE certifica la modificació amb caràcter d'urgència de la Llei Orgànica del Poder Judicial que estableix l'aforament de Joan Carles I i de Sofia un cop efectiva la seva abdicació en el seu fill
Redacció Actualitzat

El rei Joan Carles I ja és oficialment aforat i es brinda així legalment davant qualsevol reclamació civil o penal que se li pogués presentar.

El Butlletí Oficial de l'Estat, BOE, publica la modificació de la Llei Orgànica del Poder Judicial que estableix l'aforament de la família reial i acota el terme "família" als reis actuals (Felip VI i Letícia Ortiz), les seves filles (Leonor i Sofia) i els reis sortints (Joan Carles I i Sofia).

Amb l'entrada en vigor de l'aforament reial, qualsevol causa civil o penal que es pogués iniciar contra Joan Carles I després de la seva abdicació s'haurà de dirimir directament al Tribunal Suprem.

La modificació de la Llei Orgànica del Poder Judicial que inclou l'aforament de Joan Carles I s'ha tramitat amb caràcter d'urgència després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va anunciar l'abdicació de Joan Carles a favor del seu fill Felip el 2 de juny.

El redactat de la Constitució ja garantia la inviolabilitat de les figures del rei i la reina mentre ostentin la suprema autoritat de l'Estat. El que no s'establia, fins ara, era la situació legal en què quedaven Joan Carles I i la seva esposa un cop anunciada l'abdicació.

La modificació de la Llei Orgànica que recull ara el BOE no inclou altres familiars com ara les germanes de l'actual rei, Elena i Cristina de Borbó, ni les seves parelles o fills. Cristina de Borbó i el seu marit Iñaki Urdangarin estan imputats en el conegut "cas Nóos" pel jutge José Castro, que els acusa de delictes fiscals i de blanqueig de capitals

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut