Les picades de vespa ja han causat tres morts a Galícia aquest mes

Ja han mort tres persones per picades de vespa en menys de deu dies a Galícia

Es tracta d'un home de 65 anys, al·lèrgic a la picada d'aquest insecte, que treballava en una finca pròxima a casa seva
Redacció Actualitzat

En menys de 10 dies han mort tres persones a Galícia per picades de vespa. La tercera va morir aquest diumenge a San Cristovo de Cea, a Ourense. Es tracta d'un home de 65 anys que treballava en una finca pròxima a casa seva quan el va picar aquest insecte, al qual era al·lèrgic. La mateixa família li va injectar adrenalina per aturar la reacció, però no va servir de res. Minuts després, quan van arribar els serveis d'urgències, tampoc van poder fer res per salvar-lo.

El dia 14 un home va morir a Viveiro, a Lugo, per la picada d'una vespa autòctona, i quatre dies després va morir un altre home gran a O Porriño, a Pontevedra, per la picada d'una vespa asiàtica. Es dona la circumstància que tots tres homes eren al·lèrgics a les picades d'aquest insecte.

L'expert i membre de Protecció Civil de Galícia Lolo Andrade ha assegurat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que Galícia té el clima ideal per a aquestes vespes, que s'han estès molt ràpid a les zones rurals. Molts eixams són a terra i això ha creat por entre la població.

Tot i que només són agressives si les ataquen, tenen més verí i això pot ser mortal en cas de tenir-hi al·lèrgia. Hi ha alguns ocells depredadors però és impossible controlar tantes vespes i per això s'investiguen nous mètodes. De moment, les trampes i la retirada de nius són el mètode més eficaç per frenar-ne l'expansió.

Notícia relacionada: "La vespa asiàtica ja ha arribat a la ciutat de Barcelona"

ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut