Un jueu ortodox es vacuna a Jerusalem, al gener (Europa Press/Ilia Yefimovich)

Israel posarà una tercera dosi de la vacuna de la Covid als majors de 60 anys

El govern manté que la mesura està justificada per criteris científics i per l'amenaça de la variant delta
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El Ministeri de Sanitat d'Israel ha autoritzat una tercera dosi de la vacuna de la Covid-19 per a les persones que tinguin més de 60 anys. Es començaran a posar a partir d'aquest diumenge, segons ha anunciat el primer ministre, Naftali Bennett, que ha justificat la mesura "pel risc que presenta la variant delta" del SARS-CoV-2.

Bennett també ha dit que la mesura se sustenta en criteris científics:

"La decisió es basa en recerca i anàlisi considerables, així com en l'increment del risc per l'onada de la variant delta. Israel ja ha posat la tercera dosi a 2.000 persones immunodeprimides sense que hi hagi hagut efectes adversos severs, i ara desenvoluparem la campanya nacional de la tercera dosi."

Per rebre la tercera dosi caldrà haver superat l'edat mínima fixada i haver rebut la segona fa com a mínim cinc mesos.

Per donar exemple, el primer de rebre la vacuna de reforç serà el president del país, Isaac Herzog.

Pfizer ha defensat que una tercera dosi de la vacuna augmenta la protecció (Reuters)

La decisió arriba després d'un extens debat d'experts i polítics israelians i l'endemà que Pfizer va afirmar que una tercera dosi de la seva vacuna pot "impulsar amb força" la protecció contra la variant delta.

Fa tot just dues setmanes que el govern israelià va donar llum verda a una tercera punxada per als adults immunodeprimits. Als Estats Units, Pfizer encara no té el permís de l'FDA, l'autoritat competent, per posar aquesta tercera dosi.

El Ministeri de Sanitat israelià manté que la protecció de la vacuna de Pfizer contra la malaltia greu per Covid continua sent molt alta, del 91%, però decau a un 41% en la prevenció d'una infecció amb símptomes. Són dades que alguns experts qüestionen i demanen que s'investigui més abans d'optar per aplicar la dosi de reforç.

Dels 9,3 milions d'habitants del país, s'ha vacunat el 57%.

Més restriccions per l'empitjorament de la pandèmia

Durant alguns mesos, aquest país del Pròxim Orient ha viscut una situació gairebé de normalitat, gràcies al fet de ser un dels països que va poder vacunar més ràpidament un alt percentatge de població. A finals de juny, però, va tornar a imposar restriccions per l'increment lent però sobtat dels contagis.

Aquesta setmana, els casos diaris han superat els 2.000, una xifra molt superior a la dels últims mesos. La xifra de casos actius aquest dijous ha arribat als 15.000, tot i que la xifra de pacients greus de Covid continua sent baixa, 159.

Per frenar la propagació de la variant delta, des d'aquest dijous s'ha tornat a imposar l'ús del Passi Verd, que restringeix l'accés a determinats llocs a persones vacunades, que s'han recuperat de la Covid o acrediten amb una prova que són negatius.

Les últimes setmanes també s'ha ampliat la llista de països als quals està prohibit viatjar. Espanya és a la llista de màxim risc, juntament amb Xipre, Turquia, el Regne Unit, Geòrgia, l'Argentina, Mèxic o el Brasil.

A més, s'ha ajornat l'autorització de l'entrada de turistes al país, que estava prevista per a aquest mes.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19 Vacunes
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut