Exterior del domicili de mare i fill a Badia del Vallès

Investiguen si la mare i el fill de Badia del Vallès van morir desatesos

El consistori denunciarà l'empresa que assistia la mare i el fill trobats morts si es confirma que no va seguir el protocol establert
Redacció Actualitzat
TEMA:
Policial

L'Ajuntament de Badia del Vallès, al Vallès Occidental, intenta aclarir què ha passat amb la mare i fill, de 96 i 67 anys respectivament, trobats morts aquest dilluns a casa seva.

Les primeres hipòtesis apunten que probablement hauria mort primer el fill i, després, la mare, que era molt dependent i tenia la mobilitat reduïda. En qualsevol cas, l'autòpsia ha descartat que les morts fossin amb violència, segons han informat els Mossos d'Esquadra. 

 

 

En l'última visita de la treballadora familiar no van obrir la porta

El consistori ha explicat que l'ajuntament havia ofert una cartera de serveis socials a la família, que no considerava de risc perquè tenien ingressos i el fill es podia fer càrrec de la mare.

Segons Eva Menor, l'alcaldessa, només havien acceptat el servei d'atenció domiciliària, un servei finançat per l'ajuntament, però controlat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, que al seu torn el delegava en una empresa de serveis.

Aquesta empresa de serveis hi enviava el seu treballador familiar cada 15 dies. L'última vegada va ser el 6 de novembre i, durant aquesta visita, la família no va obrir la porta.

El consistori denunciarà si la mort és per desatenció

L'Ajuntament diu que no se n'han assabentat fins ara i que ha fet una queixa formal al Consell Comarcal, que ha obert un expedient a l'empresa de serveis. Si es confirma que l'empresa no va complir el protocol i que no va avisar ningú pel fet que no havien obert la porta, aquest expedient seria sancionador.

Menor ja ha anunciat que denunciarà l'empresa si es confirma que una de les morts s'hauria esdevingut per falta d'atenció, uns fets que ha qualificat de molt greus i que en cap cas s'haurien d'haver produït.

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut