Vincent van Quickenborne, ministre de Justícia i viceprimer ministre de Bèlgica (Europa Press/James Arthur Gekiere)

Intenten segrestar el ministre de Justícia belga, que assenyala "la màfia de la droga"

Quatre homes d'entre 20 i 48 anys han estat detinguts als Països Baixos
Redacció
TEMA:
Bèlgica

Quatre persones han estat detingudes als Països Baixos aquest cap de setmana acusades de voler segrestar el ministre de Justícia de Bèlgica, Vincent van Quickenborne, també viceprimer ministre del país.

Del partit liberal flamenc Open Vld, també és alcalde de la ciutat de Kortrijk, a Flandes.

La quarta detenció s'ha fet aquest diumenge a la tarda en un carrer de la Haia: un jove de 21 anys, de nacionalitat neerlandesa.

Dissabte ja havien estat detinguts, també als Països Baixos, tres neerlandesos de 20, 29 i 48 anys.

Bèlgica ja n'ha demanat l'extradició i ha obert una investigació judicial després de rebre informació sobre una amenaça "seriosa" contra Van Quickenborne.

El Centre Nacional de Crisi belga ha reforçat la seguretat del ministre i la seva família, cosa que ha obligat Van Quickenborne a suspendre activitats públiques que tenia previstes per als pròxims dies.

Aquest dissabte, en un missatge en vídeo adreçat als habitants de Kortrijk, amb motiu de les festes de la localitat, Van Quickenborne ha explicat que el fiscal general belga, Frédéric van Leeuw, l'havia advertit dijous del pla per segrestar-lo.

La Fiscalia belga no ha donat cap altre detall sobre el pla per segrestar Van Quickenborne, ni sobre la motivació dels autors, però ell mateix n'ha responsabilitzat el "crim organitzat" i, més concretament, "la màfia de la droga".

"Continuarem lluitant contra el crim organitzat, amb més efectius i més recursos", ha assegurat, abans d'afegir: "En el nostre estat de dret democràtic no ens doblegarem mai a la violència, mai."

El primer ministre belga, Alexander de Croo, ha fet un missatge de suport a Van Quickenborne en què diu que les amenaces són "inacceptables" i que el govern no es deixarà intimidar per ningú.


Una font judicial ha confirmat a l'agència AFP que a prop del domicili de Van Quickenborne s'ha trobat un vehicle amb una arma automàtica a l'interior.

El diari flamenc Het Laatste Nieuws ha informat que el vehicle té matrícula neerlandesa i que dins també s'hi han trobat fusells kalàixnikov i ampolles plenes de benzina.

ARXIVAT A:
Bèlgica
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut