L'home passava droga als centres educatius i parcs del municipi

Indignació dels sindicats per la retallada preventiva en despeses corrents dels instituts

Indignació entre els sindicats de l'ensenyament. USTEC-STEs, CCOO i FETE-UGT asseguren que alguns instituts han rebut una carta del Departament d'Ensenyament instant-los a retallar entre un 20 i un 30% les despeses corrents com les factures d'aigua, llum, i gas. Afegeixen que alguns centres podrien veure's obligats a suspendre pagaments.
Actualitzat
Les direccions dels instituts ja s'han començat a trencar les banyes per trobar fórmules que els permetin estalviar diners. I és que el Departament d'Ensenyament està notificant per carta als instituts que, per ara, només rebran el 80% dels diners per a despeses corrents, és a dir, per pagar les factures de subministraments, de material, etc.

Tot i que el govern no vol parlar de retallada, els sindicats del sector de l'ensenyament ja han posat el crit al cel. USTEC-STEs, CCOO i FETE-UGT critiquen "l'opacitat i falta de diàleg amb la qual s'estan prenent una sèrie de decisions que van en contra de la qualitat educativa i de la formació dels nens i joves d'aquest país".

I és que aquesta mesura s'afegeix a dues més també molt polèmiques que afecten les escoles i instituts de Catalunya: la suspenció del programa 1x1 de digitalització de les aules i el fet de mantenir el nombre de la plantilla de docents tot i l'increment en 12.000 alumnes previst per l'any que ve. Per tot plegat, els sindicats argumenten que serà impossible fer front als elevats índexs del fracàs escolar.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut