Prova de Covid a Hong Kong (Efe)

Hong Kong incentiva la població a fer-se PCR donant 550 euros als que surtin positius

Les autoritats temen una quarta onada de la pandèmia arran del nombre creixent de casos dels últims dies
TEMA:
Covid-19

El govern de Hong Kong donarà 5.000 dòlars hongkonguesos, uns 550 euros, a qualsevol ciutadà que surti positiu en la prova de coronavirus. Aquesta mesura de la Secretaria de Sanitat vol incentivar la població a fer-se les PCR davant del nombre creixent de casos registrats els últims dies, que fa témer a les autoritats una quarta onada de la pandèmia.

La secretària de Sanitat, Sophia Chan, assegura que fer testos massius és clau per frenar la transmissió de la Covid i la subvenció serveix d'ajuda per la por de la gent a les pèrdues que pot suposar donar positiu de la malaltia.

"Tenint en compte que algunes persones estan preocupades pel seu manteniment després de fer-se les proves i donar positiu, el govern donarà un subsidi de 5.000 dòlars hongkonguesos a tots els resident que donin positiu en els tests."

La secretària de Sanitat de Hong Kong, Sophia Chan, diu que fer tests massius és clau per frenar els contagis (EFE/Jerome Favre)

Hong Hong ha adoptat aquesta inusual mesura perquè s'enfronta a un creixent nombre de casos. Aquest diumenge es van registrar 68 nous casos, 25 més dels 43 del dia anterior.

 

El comunicat de Sanitat anuncia que s'obriran 5 nous centres, que se sumen als quatre que ja hi ha, per poder fer més proves. A més, s'exigirà que es faci la prova obligatòria als col·lectius que treballin de cara al públic, taxistes i treballadors de residències.

"La situació a Hong Kong s'està deteriorant ràpidament. Estem davant d'una possible quarta onada de contagis i si no actuem aviat estarà fora de control."

Hong Kong ha registrar 5.560 casos de coronavirus i 108 morts per Covid des que va començar la pandèmia.
 

 

ARXIVAT A:
Covid-19 Coronavirus Hong Kong
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut