Hillary Clinton: "No volia sortir de casa"

L'excandidata demòcrata reapareix en un acte benèfic i reconeix que està molt tocada per la derrota electoral
Redacció Actualitzat

Primera aparició pública de Hillary Clinton després de la derrota electoral de fa una setmana. Clinton s'ha deixat veure afectada, sense amagar la decepció que li ha provocat la victòria de Donald Trump. En una conferència sobre la pobresa infantil a Washington, l'excandidata demòcrata ha reconegut que no ha estat fàcil ser present a l'acte perquè, segons ha dit, l'únic que desitjava aquesta setmana era quedar-se a casa:

"Hi ha hagut alguns moments aquesta setmana que tot el que volia era llegir un bon llibre o estar amb els nostres gossos i no tornar a sortir de casa"

Tot i així, Clinton ha fet una crida a continuar lluitant pels valors i creure en el país.

"Sé que molta gent s'ha preguntat aquests dies si els Estats Units són el país que ens pensàvem que era. La divisió que s'ha vist en aquestes eleccions és profunda. Però, escolteu-me: els Estats Units s'ho valen, els nostres infants s'ho valen. Creieu en el nostre país, lluiteu pels nostres valors i no us rendiu mai"

Mentre Hillary Clinton es recupera de la desfeta electoral, Donald Trump perfila el seu govern. Tot plegat coincideix amb mostres de rebuig cap al candidat republicà. Centenars de llogaters d'edificis de Nova York que porten el nom de Trump s'han negat a viure en un lloc que s'associï al president electe. Per això, aquest dimecres, els operaris han retirat les enormes lletres que donaven el nom de Trump Place a tres torres d'apartaments de luxe de Manhattan. Els inquilins van firmar una petició dient que era una vergonya que la seva adreça es vinculés amb els valors xenòfobs i masclistes que ha propagat Trump en campanya. Ara, els edificis seran batejats amb els noms de la seva adreça.

Al mateix temps, molts estudiants universitaris han sortit al carrer novament oferint les seves universitats com a llocs on protegir els immigrants. Segons la policia, els crims d'odi van augmentar l'any 2015 un 7% respecte de l'any anterior.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut