França i Alemanya, en estat d'alerta per les inundacions, que ja han deixat 11 morts

Els museus del Louvre i  d'Orsay tanquen per protegir les obres situades en zones inundables, així com una línia de tren de rodalia i algunes parades de metro
Redacció Actualitzat

França i Alemanya continuen en estat d'alerta per les inundacions, que de moment ja han deixat 11 morts. París vigila de prop el cabal del Sena. A causa de la crescuda del riu, algunes estacions de metro i dels trens de rodalia estaran tancades preventivament, i també els museus del Louvre i d'Orsay, situats a la riba del Sena, que han de moure a plantes superiors obres d'art emmagatzemades als soterranis per evitar que puguin resultar afectades si el nivell de l'aigua continua pujant.

A França, on s'ha declarat l'estat d'emergència, els aiguats han deixat dos morts i prop 20.000 persones han estat evacuades.

El president Hollande, que ha declarat l'estat d'emergència a les zones afectades, ha atribuït el règim de pluges torrencials de l'última setmana al canvi climàtic. L'últim cap de setmana de maig va ploure tant com en tot un mes, i alguns rius del nord de França, com el Sena i el Marne, s'han desbordat i han inundat pobles sencers. 13 departaments continuen en estat d'alerta i el govern decretarà en la pròxima reunió de Consell de Ministres l'estat de catàstrofe natural. 

Aquest dijous el Sena va créixer fins als 5 metres i 13 centímetres, i es preveu que divendres arribi als 6 metres. Uns nivells que encara queden lluny de l'alerta màxima, la roja, i lluny dels 8,62 metres de la pitjor inundació que es recorda, el 1910, quan la crescuda del riu va afectar 20.000 cases i l'estàtua del guerrer sueu que hi ha al pont d'Alma va arribar a tenir l'aigua al coll. Ara, de moment, amb prou feines li arriba a la cintura. Per això, la ciutat ho viu amb més curiositat que amb temor, fins ara.

9 morts i tres desapareguts al sud d'Alemanya

Unes greus inundacions que afecten també el sud d'Alemanya, on ja han causat la mort d'almenys nou persones i hi ha 3 desapareguts. L'epicentre dels aiguats és la ciutat de Simbach am Inn, a l'estat de Baviera, a prop de la frontera amb Àustria. Només aquí, aquest dimecres a la nit, els bombers van trobar els cossos de quatres dones, tres de la mateixa família, a la planta baixa de dues vivendes. La regió continua en alerta per l'avís de més pluges en les pròximes hores.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut