L'exconseller Jordi Turull aixeca el dit polze des del vehicle que el porta a lledoners

Els 9 líders independentistes presos ja són a centres penitenciaris catalans

Els 7 homes han ingressat a la presó de Lledoners, mentre que les dones les han dut a Puig de les Basses i Mas Enric
Actualitzat
TEMA:
Procés català

Els 7 líders independentistes processats pel Tribunal Suprem han arribat a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, quan passaven pocs minuts de les tres de la tarda d'aquest dimecres. Culminava així un periple de 3 dies des que van sortir de les presons de Madrid.

Els presos homes han arribat a la presó bagenca custodiats pels mossos, però anaven en vehicles sense logotipar. A l'exterior del recinte els esperaven militants independentistes que havien guarnit de llaços i símbols grocs l'entorn de la presó

 

Desenes de persones han volgut expressar el seu suport als presos a l'exterior de Lledoners

 

Aquesta mateixa tarda el president de la Generalitat, Quim Torra, visitarà els 7 presos per saludar-los després del desplaçament. Per aquest vespre, l'Òmniun i l'ANC han convocat una concentració on es preveu que l'activista conegut com Joan Bona Nit reprengui el ritual diari de desitjar-los bona nit.

Els presos i les preses independentistes ingressaran en cel·les individuals als mateixos mòduls penitenciaris on eren fins a l'1 de febrer, quan els van traslladar a Madrid per al judici del Suprem.


Viatge de 3 dies

L'arribada del homes a Lledoners és el punt final d'un viatge de tres etapes des de les presons madrilenyes on estaven ingressats. Per fer aquests 600 quilòmetres, van passar una primera nit a Valdemoro i una segona nit a Saragossa. 

Finalment, la comitiva que portava Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez ha arribat cap a 2/4 d'1 del migdia a la presó de Brians 2 a Sant Esteve de Sesrovires, on s'ha fet el traspàs de la custòdia entre la Guàrdia Civil i els Mossos.

 

Arribada de l'autocar que traslladava els líders independentistes homes fins a Brians 2

 

Després dels tràmits necessaris, els Mossos els han traslladat cap als centres penitenciaris on s'estaran a l'espera que el Tribunal Suprem emeti la sentència del judici

En el cas de les dones, Carme Forcadell i Dolors Bassa, el trasllat des de Madrid s'ha fet en un sol dia. Forcadell l'han dut a la presó de Mas d'Enric, a el Catllar, i a Bassa a la presó de Puig de les Basses, a Figueres, on ingressaran en el mòdul de dones d'aquests centres.

 

Una vintena de persones han rebut Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses, a Figueres​

 

Torra: "Indecència i humiliació"

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament s'ha referit al fet que els presos hagin de trigar 3 dies a ser traslladats, el que ha qualificat d'una  "indecència monumental i un humiliació més"

 

 

La dona de Jordi Cuixart, Txell Bonet, en reclama la llibertat.

"No em vull quedar amb aquesta anècdota de 3 dies de trasllat. Em vull quedar que, de moment, no s'ha concedit una llibertat que es demana des d'instàncies internacionals i que és totalment justa."

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés català Judici procés Govern empresonat Carme Forcadell Dolors Bassa Oriol Junqueras Raül Romeva Josep Rull Jordi Turull Jordi Cuixart Jordi Sànchez Joaquim Forn
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut