L'empresa planificava un treballador presencial per departament durant l'estat d'alarma (Pexels/Lex Photography)

Faltar a la feina per por d'encomanar-se de covid pot ser motiu d'acomiadament

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid dona la raó a una empresa que va acomiadar una treballadora que en el pic de la pandèmia no va voler anar a la feina per por
Redacció
TEMA:
Coronavirus

Era el març del 2020, quan encara no feia un mes que havia començat el confinament més dur i el coronavirus posava el món de cap per avall. En aquell escenari, una empresa madrilenya -Iuris Corporate- va establir el teletreball com a model prioritari, però assignava cada dia un treballador perquè es desplacés presencialment al lloc de treball.

El 25 de març li va tocar a una treballadora, a qui s'havia convocat de vuit del matí a dues del migdia. Però dos dies abans va enviar un correu dient que no hi aniria. Al·legava por d'encomanar-se i transmetre el virus als seus pares. I malgrat que l'empresa li va respondre que estaria segura, no s'hi va presentar.

Doncs bé, cinc dies després, rebia la carta d'acomiadament disciplinari per una falta molt greu d'inassistència per "indisciplina o desobediència a les ordres rebudes, i transgressió de la bona fe contractual". Ella va portar el cas a la justícia i va arribar fins al TSJ madrileny, que s'ha posat del costat de l'empresa.

Els jutges no entenen que es posés en risc la seva vida

En una sentència que ja és ferma i que només afecta la Comunitat de Madrid, els magistrats afirmen que la por d'encomanar-se de coronavirus no justifica l'absència física a la feina.

El TSJM va emetre la sentència, que és ferma, aquest dijous (Europa Press)

Argumenten que la treballadora, que ocupava un lloc d'administrativa comptable, no està emparada per motius relacionats a la prevenció de riscos laborals, indicant que va decidir voluntàriament no anar a treballar "amb justificacions que res tenien a veure amb una situació de vulnerabilitat".  

I afegeix: "No es pot apreciar una probabilitat d'accident o de lesió", ja que no es podia justificar l'absència a la feina "en la possibilitat d'interrupció de l'activitat per casos de risc greu i imminent per a la vida o la salut de la treballadora ni incompliment greu de les obligacions de prevenció de l'empresari".

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut