Falsos tècnics de Microsoft estafen més de 6.000 euros amb el control d'ordinadors a distància

Ja s'han denunciat deu casos de persones que han rebut trucades de falsos treballadors de Microsoft que s'ofereixen a netejar virus dels ordinadors personals
Redacció Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una estafa informàtica de falsos tècnics de Microsoft  que pretenen aconseguir diners i dades personals de les seves víctimes.

La policia ha detectat deu casos en els últims dies a Barcelona i al Vallès en els quals els falsos treballadors han aconseguit més de 6.000 euros de les seves víctimes.

La forma d'actuar dels estafadors és sempre la mateixa: trunquen a la possible víctima, s'identifiquen com a tècnics de la companyia Microsoft i l'avisen que el seu ordinador té un virus. La persona que truca parla amb accent anglès i això dóna veracitat a la trucada.

Per tal de netejar l'ordinador de virus, demanen poder-hi accedir de manera remota i que l'usuari pagui uns diners per la feina.

El fals tècnic informa a l'usuari que per tal de solucionar el problema amb el virus cal que es registri a la pàgina web de suport de Microsoft.

L'estafador facilita un enllaç fraudulent que porta a una pàgina que suplanta l'original de suport de Microsoft. Aquest web és d'aparença similar a l'autèntic i els usuaris no sospiten res. Llavors, la víctima facilita sense adonar-se credencials, claus d'accés i informació personal que el delinqüent aprofita després de manera fraudulenta.

Els Mossos d'Esquadra recomanen evitar donar claus d'accés o dades personals a ningú i que, abans de deixar accedir a cap tècnic de manera remota a l'ordinador, es truqui a la companyia per assegurar que es tracta d'un tècnic oficial.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut